Κάτω στον Πειραιά

Το παζάρι θα λειτουργεί αποκλειστικά στην οδό Αλιπέδου, όπως έχει καθοριστεί από την αρχή, αλλά θα ξανασυζητηθεί το θέμα της έκτασης των πάγκων, επειδή τα 2 μέτρα θεωρούνται λίγα, καθώς και το θέμα του σχεδιασμού και της ομοιομορφίας. Θα επανεξεταστεί δηλαδή η περίπτωση να είναι ομοιόμορφοι οι πάγκοι ή τα στέγαστρα (τέντες) ώστε να πάψει να παρουσιάζει το παζάρι το σημερινό τριτοκοσμικό θέαμα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η περίπτωση να δοθούν κατ’ εξαίρεση άδειες για έναν πάγκο, στα μαγαζιά που βρίσκονται επί της Αλιπέδου. Ο δήμαρχος θα καταστήσει σαφές προς όλους τους εμπλεκόμενους πως αν δεν λειτουργήσει υποδειγματικά το παζάρι και αν αποδειχθεί πως αντί να ευνοεί, βλάπτει την εικόνα του Πειραιά, θα το καταργήσει!

// Ένα φεστιβάλ αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στον Προφήτη Ηλία. Το φεστιβάλ γλυκού και παγωτού που διοργάνωσε το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο του Πειραιά, της οικογένειας Μαστρονικόλα, για να γιορτάσει τα 102 χρόνια λειτουργίας του στην πόλη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι βουλευτές της ΝΔ Παναγιώτης Μελάς και Τάσος Νεράντζης (σ.σ.: παροιμιώδης… γλυκατζής, όπως λένε εκείνοι που τον γνωρίζουν), δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Π. Μαντούβαλου, μια και ο Γ. Μαστρονικόλας έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με αυτόν, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Π. Ρέππας, εκπρόσωποι της Πειραϊκής Εκκλησίας και εντυπωσιακά πολύς κόσμος.

// Αποστολή στα άγια χώματα του μαρτυρικού Πόντου διοργανώνει τον Δεκαπενταύγουστο ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας του Πειραιά, που πάντα έχει ευχάριστες εκπλήξεις για τους Πειραιώτες. Όσοι πάρουν μέρος στην αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά. Για την είσοδο των προσκυνητών της Πειραϊκής Εκκλησίας στο μοναστήρι έχει διασφαλιστεί ειδική άδεια. Επειδή ακριβώς οι άδειες είναι περιορισμένες, όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην αποστολή, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

// Τα παιδιά του Πειραιά έδωσαν το δικό τους βροντερό «παρών» στο Βεάκειο την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου καλωσόρισαν το καλοκαίρι με εκατοντάδες χορευτικά δρώμενα και τραγούδια σε δύο θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο ενώ η δεύτερη στον ήλιο και τη θάλασσα.

// Έγιναν την περασμένη Πέμπτη από τον δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη τα εγκαίνια της 19ης Γιορτής Βιβλίου στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Κορυδαλλού. Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων, παλαιότεροι και νεώτεροι, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που φέτος είναι αφιερωμένη στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics – ΑΘΗΝΑ 2011 και στους ιδιαίτερους αυτούς αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτήν την παγκόσμια γιορτή. Η Γιορτή Βιβλίου στον Κορυδαλλό θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα.

// Ανελλιπώς παρευρίσκεται ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Μαρωνίτης στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που διοργανώνεται από τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων Νίκαιας. Τις εκδηλώσεις ετοίμασαν με πολλή αγάπη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και των αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων του δήμου. Ο Γ. Μαρωνίτης δεν παραλείπει να τονίζει την «ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή των νέων και της οικογένειας σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τον τελευταίο καιρό τη χώρα. Οι δράσεις αυτές δίνουν χρώμα και άρωμα πολιτισμού και χαράς στις περιοχές μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη και που πλήττονται αυτήν την περίοδο σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή», τονίζει χαρακτηριστικά.

// Πρόστιμα συνολικού ύψους 34.997 ευρώ επέβαλε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, που έχει ξεχωριστή ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα, σε δύο μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της εταιρείας Mare AE, που δραστηριοποιείται στον Πόρο, επειδή είχαν επεκτείνει τις εγκαταστάσεις τους πάνω από τα όρια για τα οποία είχαν αδειοδοτηθεί.


Σχολιάστε εδώ