Η ΕΠΟ πιέζει τον ΟΦΗ μέσω των… μεγάλων

Οι νομικοί των δύο ομάδων, μάλιστα, αναπτύσσουν συνεργασία, ώστε να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, αλλά και να αποφύγουν τις κυρώσεις από τις ενέργειές τους. Ούτε το καμπανάκι της ΟΥΕΦΑ για επικείμενο αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις φαίνεται να πτόησε Θεσσαλονικείς και Κρητικούς. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πάντως, φρόντισε και την Παρασκευή να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τις δύο ομάδες. Ειδικά προς τον ΟΦΗ, ο οποίος προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

«Εδώ δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών και του αυτοδιοίκητου. Η παραβίαση του αυτοδιοίκητου θίγει θεμελιώδεις κανόνες που έχει επιβάλει η FIFA, οι οποίοι είναι και σαφείς και αδιαπραγμάτευτοι, από τη διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία δεν θα γίνει σάκος του μποξ. Η προειδοποίηση για κυρώσεις από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρα μια κίνηση για να εξασφαλίσει ο Πιλάβιος τη στήριξη των μεγάλων ομάδων που αν μείνουν εκτός Ευρώπης έστω και για μία χρονιά, θα κινδυνέψουν σοβαρά. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη και οι παράγοντες των συγκεκριμένων ΠΑΕ ποντάρουν πολλά για την επιβίωση των ομάδων τους στα έσοδα της ΟΥΕΦΑ από το Γιουρόπα Λιγκ ή το Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν προσθέσουμε και τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων από την ΟΥΕΦΑ θα χάσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκτά ισχυρούς υποστηρικτές. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς δεν δείχνουν διάθεση να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Με την πίεση, πάντως, που αναμένεται να ασκήσουν και οι μεγάλες ομάδες, ίσως τελικά βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να αποσυρθεί η προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά και να μην επιβληθούν κυρώσεις στην ομάδα της Κρήτης, που απειλείται ακόμα και με αποβολή από τα μητρώα της Ομοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά στις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, ο Πιλάβιος έχει στα χέρια του το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Προανήγγειλε, μάλιστα, την επιβολή κυρώσεων από τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές, πέρα από τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά όσων πλαστογράφησαν τις ενημερότητες.


Σχολιάστε εδώ