Δημοτικές Παρωδίες

*** Να δούμε αν θα εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για αναστολή χορήγησης αδειών ίντερνετ καφέ και μπαρ σε όλη την έκταση της 6ης δημοτικής κοινότητας. Πρόκειται για την πλέον κορεσμένη περιοχή της πρωτεύουσας σε τέτοιες δραστηριότητες, που ουσιαστικά ασκούνται μόνο από αλλοδαπούς και αποτελούν στέκια εγκληματικών στοιχείων. Πολλά από τα δήθεν ίντερνετ καφέ έχουν μετατραπεί, όπως στην Αγία Ζώνη, σε πρόχειρα μαγειρεία και παρά τις καταγγελίες των περίοικων ο δήμος αλλά και η Αστυνομία δεν κάνουν τίποτε.

*** Ξεσηκώθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου με την απόφαση του δήμου, που πρώτες αποκάλυψαν οι «Δημοτικές Παρωδίες», να μεταφέρει τα συσσίτια του δήμου στην οδό Φανοσθένους. Η οργή τους ήταν έντονη, γιατί η γειτονιά τους θα μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών και άλλων περιθωριακών στοιχείων, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Σοφοκλέους, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Ο νέος χώρος που πρόκειται να λειτουργήσει για τη διάθεση τροφής στους ανέστιους της πόλης είναι αυτός των παλιών καταστημάτων που βρίσκονται στα ισόγεια των εργατικών πολυκατοικιών. Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί θα συγκεντρωθούν στην περιοχή τους όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο παραεμπόριο, τις παράνομες ουσίες, την πορνεία και την εγκληματικότητα.

*** Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Πόλεων αναδείχθηκε ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον χώρο σαν το σπίτι του, καθώς χρόνια τώρα δραστηριοποιείται, ως επιχειρηματίας, στον συγκεκριμένο τομέα. Ο ίδιος διαθέτει και μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού επί σειρά ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και έχει να επιδείξει πλούσιο έργο.


Σχολιάστε εδώ