Τριάντα χρόνια «Κολέγιο Ψυχικού»

Με μια σεμνή αλλά ουσιαστική εκδήλωση το Κολέγιο Ψυχικού γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που ίδρυσε το 1980 το Κολέγιο, Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, κεντρικός σκοπός της οποίας είναι -όπως τόνισε- «να τιμήσει όλους όσοι έχουν συμβάλει, στο διάστημα των 30 αυτών χρόνων, στη δημιουργία και εξέλιξη του Κολεγίου Ψυχικού: Τους πρωταγωνιστές της ίδρυσής του, τους εκπαιδευτικούς που ”οικοδόμησαν” το νέο σχολείο, τους δωρητές και υποστηρικτές του, καθώς επίσης και όλους τους άλλους συντελεστές της 30χρονης πορείας και ανάπτυξής του».

Ακολούθησε ομιλία του Νίκου Μανταράκη, διευθυντή του Λυκείου και συντονιστή σχολικών μονάδων Κολεγίου Ψυχικού, ο οποίος με στοιχεία και εικόνες «σκιαγράφησε» την πορεία και εξέλιξη του Κολεγίου Ψυχικού από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας τα βασικά στοιχεία και τους στόχους της παιδαγωγικής-διδακτικής μεθοδολογίας του.

Στη συνέχεια, ο Α.Κ. Σαμαράς και ο Διευθυντής / President Κολεγίου Αθηνών – Κολεγίου Ψυχικού Σπύρος Πολλάλης απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στους πρωταγωνιστές της δημιουργίας και ανάπτυξης του Κολεγίου Ψυχικού, παλαιούς προέδρους του ΔΣ του ΕΕΙ, Γεώργιο Γόντικα και Χαράλαμπο Βελλή, στον πρώτο διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου Ψυχικού Γεώργιο Παπαδημητρίου και σε όλους τους επί 30 χρόνια εργαζόμενους στο σχολείο.

Ιδιαίτερα τιμήθηκε η οικογένεια του αείμνηστου Ιωάννη Λάτση, μεγάλου ευεργέτη του Κολεγίου, που εκπροσωπήθηκε στην τελετή από την κόρη του Μαριάννα.


Σχολιάστε εδώ