Το σκάνδαλο στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας συνεχίζεται

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν μαζί με την ανανέωση της τριετούς θητείας του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, που μεθοδεύτηκε όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, στη διεύθυνση της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και στην ανανέωση της θητείας δύο άλλων καθηγητών της Καρδιολογίας.
Σε όλες τις περιπτώσεις η προηγούμενη θητεία των καθηγητών Καρδιολογίας έληγε σε περίπου έναν χρόνο.
Οι άλλοι δύο καθηγητές είναι ο κ. Ιωάννης Νανάς και η σύζυγός του, κ. Μαρία Αναστασίου – Νανά. Ακολουθούν κι αυτοί το κόλπο του κ. Στεφανάδη. Μετά οι πολιτικοί φταίνε για όλα…
Με τη μεθόδευση αυτή και οι τρεις καθηγητές εξασφάλισαν την παραμονή τους στη διεύθυνση των κλινικών τους μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.
Η απόφαση αυτή του Τομέα Παθολογίας να ανανεώσει τη θητεία των τριών καθηγητών, χωρίς να έχει λήξει η προηγούμενη θητεία τους, εξαρτάται πλέον από την τελική κρίση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βάλει φρένο σ’ αυτήν τη σκανδαλώδη μέθοδο.
Όλη η ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας δεν υπάρχει άλλος τακτικός καθηγητής Καρδιολογίας.
Οι εφτά αναπληρωτές καθηγητές που υπάρχουν περιμένουν την εξέλιξή τους από τώρα και στο εξής, χωρίς όμως καμία ελπίδα κατάληψης θέσης διευθυντού στις τρεις Πανεπιστημιακές Καρδιολογικές της Αθήνας, αφού ο Τομέας Παθολογίας έχει φροντίσει με διαδικασίες εξπρές να δώσει τις θέσεις στους υπάρχοντες καθηγητές.
Εκτός από τις διαδικασίες για την εξέλιξη των αναπληρωτών καθηγητών Καρδιολογίας αλλαγές αναμένονται πολύ σύντομα και στη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής, αφού λήγει η θητεία του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη και θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Σχολής.
Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο, εκτιμούν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, έσπευσαν ο Τομέας Παθολογίας και ο πρόεδρός του να ανανεώσουν τις θητείες των καθηγητών πολύ πριν λήξει η προηγούμενη θητεία τους.
Μέχρι στιγμής, παρότι ξέρει όλα αυτά τα… περίεργα που συμβαίνουν στην Ιατρική Σχολή, δεν έχει παρέμβει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος.
Αν δεν υπάρξει αντίδραση, σίγουρα, και με το δίκιο τους, κι άλλοι θα… φροντίσουν για την ανανέωση της δικής τους θητείας.
Σιγά που θα σεβαστούν τους νόμους. Αυτοί είναι για τους άλλους… Τα συνήθη κορόιδα…


Σχολιάστε εδώ