Τον διάδοχο του Χιμένεθ ψάχνει ο Αδαμίδης πριν φύγει ο Ισπανός

Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η πώληση του αργεντινού μεσοεπιθετικού, σε συνδυασμό με την αδυναμία απόκτησης αξιόλογου αντικαταστάτη, οδηγεί τον Χιμένεθ στην έξοδο από την Ένωση. Άλλοι θέλουν τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» να επιθυμεί τον καθορισμό του μεταγραφικού πλάνου, καθώς η φυγή του Σκόκο άλλαξε τα δεδομένα.

Την αλήθεια τη γνωρίζει μόνο ο Χιμένεθ. Ακόμα και άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του, βέβαια, υποστηρίζουν ότι ο Ισπανός θα αποχωρήσει. Την πληροφορία, μάλιστα, έχουν κάνει γνωστή και στους Ισπανούς του Ολυμπιακού, καθώς διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνούν καθημερινά.

Στην ΑΕΚ έχουν θορυβηθεί επειδή δεν μπορούν να ξέρουν τι έχει στο μυαλό του ο Χιμένεθ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους, άλλωστε, ο Ισπανός έφερε πολλές φορές τα πάνω κάτω, τόσο στις εισηγήσεις του για το μέλλον κάποιων παικτών όσο και στις προθέσεις και τα σχέδιά του αναφορικά με το επαγγελματικό μέλλον του. Ειδικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ σε ΜΜΕ της πατρίδας του μπέρδεψαν αρκετά τους «κιτρινόμαυρους», καθώς άλλα άκουγαν στις τετ α τετ συναντήσεις τους με τον προπονητή της ομάδας και άλλες, αντικρουόμενες πληροφορίες έφταναν από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, πάντως, προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Ξέρει ότι ο χρόνος που απομένει για την έναρξη της προετοιμασίας καθιστά απαγορευτική την απώλεια ακόμα και μιας ημέρας, γιʼ αυτό και εξετάζει ήδη κάποιες περιπτώσεις προπονητών που μπορούν υπό προϋποθέσεις να αντικαταστήσουν τον Χιμένεθ εάν αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου τον περιμένουν η Χετάφε, η Λεβάντε και η Ράσινγκ του Σανταντέρ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πάντως, το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, έστω κι αν ο έμπειρος τεχνικός έχει διαμηνύσει προς πολλές κατευθύνσεις ότι τη δεδομένη περίοδο της ζωής του δεν επιθυμεί να απομακρυνθεί από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες και την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη. Στη λίστα υπήρχε και το όνομα του Μάκη Χάβου, αλλά η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Οι εξελίξεις πάντως θα τρέξουν από την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Οι νέες πιέσεις στους μετόχους
Παράλληλα με την προετοιμασία για ενδεχόμενη πρόσληψη νέου τεχνικού, ο Αδαμίδης επιχειρεί με διάφορα τεχνάσματα να αυξήσει το μεταγραφικό μπάτζετ. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να εξασφαλίσει άδεια από τους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά αλλά και σημαντική αύξηση των εγγραφών στους υποστηρικτές, δηλαδή τους Σαπόρτερς. Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια κάμψη στην εγγραφή νέων μελών, στην οποία προφανώς συνετέλεσε και η αποχώρηση του Σκόκο, με συνέπεια τα χρήματα να μην αυξάνονται και ο κίνδυνος για την επιβολή κυρώσεων στο τέλος του μήνα να παρουσιάζεται πιο έντονος από ποτέ.

Ο Αδαμίδης όμως αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Γιʼ αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσει και τους μετόχους αλλά και επώνυμους οπαδούς που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν για να καλυφθεί το άνοιγμα των 6 εκατ. ευρώ, που μειώθηκε αισθητά μετά την εξόφληση του Σκόκο. Για να τονώσει το φρόνημα του κόσμου μάλιστα, ο Αδαμίδης προσπαθεί να κλείσει αμέσως τις επεκτάσεις συμβολαίων με τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα, παρά το αρχικό χάσμα. Οι δύο παίκτες αποτελούν σημείο αναφοράς και η παραμονή τους μπορεί να βοηθήσει και στην προώθηση των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και στην αύξηση των μελών των υποστηρικτών. Κατά συνέπεια, θα συμβάλει στη βελτίωση της ταμειακής ρευστότητας εν όψει των πληρωμών που πρέπει να γίνουν στο τέλος του μήνα.


Σχολιάστε εδώ