ΣΥΝ: Η μόνη πολιτική λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Ο ΣΥΝ συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αφού τα στελέχη του εκτιμούν ότι η καθαρή αντίθεση του κόμματος στην ακολουθούμενη πολιτική όχι μόνο συσπειρώνει τους οπαδούς του αλλά και έχει αποτέλεσμα να φτάνει η φωνή του όλο και περισσότερο σε νέο ακροατήριο. Μετά και την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο ΣΥΝ επιμένει στην εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να περάσει τα μέτρα και ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν είναι «αντιεξουσιαστής στην εξουσία», όπως ισχυρίζεται, αλλά είναι ένας «εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα». Ο Γ. Παπανδρέου, τονίζουν, έφτασε στο σημείο με την πολιτική του να βγάλει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τον κόσμο στις πλατείες, όπου ζητάει λαϊκή κυριαρχία, «αίτημα με το οποίο πριν από περίπου 30 χρόνια ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου γέμιζε τις πλατείες έχοντας τον λαό υπέρ του – ενώ εσείς τις γεμίζετε τις πλατείες έχοντας τον λαό εναντίον σας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν με προσοχή τους κυβερνητικούς ελιγμούς περί δημοψηφίσματος και εκτιμούν ότι πρόκειται για κολπάκια και τερτίπια προκειμένου να παρακαμφθεί το αίτημα του λαού για πραγματική Δημοκρατία.
Εάν, λένε, η κυβέρνηση θέλει να δώσει πολιτική λύση και να βάλει τον λαό να επιλέξει το μέλλον του, έχει έναν και μοναδικό δρόμο: να προχωρήσει στη λαϊκή ετυμηγορία και όχι να μεθοδεύει δήθεν δημοψηφίσματα για να περάσει εκβιαστικά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Μάλιστα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι όχι μόνο υπερασπίζεται τις βάρβαρες επιλογές του αλλά και μιλάει δημόσια με τη γλώσσα των δανειστών, λέει τα ίδια που ισχυρίζεται σε κάθε ευκαιρία και η
Ά. Μέρκελ. Φτάνει, τονίζουν, στο σημείο να μιλάει για πατριώτες, που συμφωνούν με το Μνημόνιο, και για μη πατριώτες, που αντιδρούν, ενώ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούσαν κάποτε για την Αριστερά αυτοί που λέγονταν εθνικόφρονες, για τους οποίους η Αριστερά ήταν οι εθνοπροδότες και οι συμμορίτες.
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρουν, ότι ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία εξαίρει τη στάση του Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι είναι πατριώτης που στηρίζει την Ελλάδα.
Το δυστύχημα, λένε, είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται καν οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από αυτήν που προτείνουν οι δανειστές μας και οι πιστωτές μας, και δεν σκέφτεται επίσης οποιαδήποτε άλλη λύση στην οποία να υπάρχει η προοπτική και η πιθανότητα να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.
Χαρακτηρίζουν δε δημοκρατική εκτροπή τα όσα ακούγονται για κυβέρνηση «τεχνοκρατών και τραπεζιτών», υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος ψήφισε τον ίδιο για να κυβερνήσει και δεν ψήφισε ούτε τους τραπεζίτες ούτε τον Γ. Καρατζαφέρη ούτε την Ντ. Μπακογιάννη.
Ετοιμάζονται επίσης να κάνουν έντονη την παρουσία τους κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, αφού ήδη έχουν καταγγείλει ότι η κατάθεσή του σε ένα και μόνο άρθρο αποτελεί έναν «πρωτοφανή και ιστορικού χαρακτήρα ευτελισμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας».


Σχολιάστε εδώ