στα ενδότερα των ομάδων

=Οι λανθασμένοι χειρισμοί από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στο θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή αποτέλεσαν ακόμα ένα πισωγύρισμα. Όσο κι αν προσπάθησαν οι «πράσινοι» να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο πως δεν έγινε κάτι επειδή αρνήθηκε ο Ζήσης Βρύζας να υλοποιήσει την αρχική συμφωνία του με τον Δημήτρη Γόντικα.
=Μόνο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Για τον έμπειρο παράγοντα ήταν καλύτερα που ακύρωσε ο Βρύζας όσα είχε συμφωνήσει με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επειδή αν έπιανε δουλειά και έφευγε αργότερα, τότε τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα.
=Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα από την άρνηση του Βρύζα. Με πρώτο και καλύτερο τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί και τον Γόντικα, με τον οποίο συμμετέχει στη διοικούσα επιτροπή και, όπως προέκυψε από την επεισοδιακή συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης, αφήνει μεγάλο χώρο δράσης στον γιο του, Λεωνίδα Πολέμη.
=Οι εντάσεις που σημάδεψαν την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου επιβεβαιώνουν το χάσμα ανάμεσα στους μετόχους του «τριφυλλιού». Αλλά αναδεικνύουν και την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι στον Μίμη Δομάζο, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα στη γιγάντωση του Παναθηναϊκού.
=Μετά τα τραγελαφικά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, όλοι κατάλαβαν πώς δύσκολα θα αποκατασταθεί η ηρεμία, ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να χτίσει μια ομάδα σε υγιείς βάσεις. Κι αυτό επειδή κάποιοι μεθοδεύουν την απαξίωσή του, με την ελπίδα να πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά τους.
=Ο φόβος για αντιδράσεις από τους οπαδούς έχει γίνει σαφώς πιο έντονος. Αρκεί να αναφερθεί κάποιος στα πανό που εμφανίστηκαν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του φιλικού ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και του Ισημερινού, για να προβλέψει πόσο έντονες θα ‘ναι φέτος οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων.
=Όχι πως στον Ολυμπιακό εξελίσσονται τα πράγματα όπως τα σχεδίαζαν πριν από ένα μήνα, όταν ολοκληρωνόταν το Πρωτάθλημα και έθεταν το χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση των παικτών που θα ενίσχυαν το ρόστερ εν όψει των πολλαπλών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
=Από τότε, όμως, πέρασαν πάνω από 40 μέρες και ακόμα ψάχνονται στον Πειραιά. Πότε από την αδυναμία του Εντουάρντο Μαθία να ολοκληρώσει μια μεταγραφή και πότε επειδή κάποιοι μυρίστηκαν ψητό και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τρέλα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
=Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, πάντως, επιχειρεί να μειώσει το μπάτζετ. Έχει αντιληφθεί ότι παίζει μόνος του, καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα με ρευστό στην Ελλάδα, και συμπεριφέρεται ανάλογα, με στόχο να πετύχει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες.
=Ο μεγάλος μπελάς για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, έχει να κάνει με τον αριθμό παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές είναι περισσότεροι από 35 και ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης, γιατί δεν θέλει πολλούς απ’ αυτούς στην προετοιμασία.
=Επειδή, όμως, τέτοια απόφαση συνιστά μείωση της προσωπικότητας για κάθε αθλητή, στο Λιμάνι αναζητούν τρόπο για να ξεφορτωθούν το γρηγορότερο τον Ντάρμπισιρ, τον Γκαλίτσιο, τον Μήτρογλου και όσους θεωρούνται ανεπιθύμητοι από τον ισπανό τεχνικό. Με τους παίκτες, όμως, να κάθονται στα συμβόλαιά τους και τον Βαλβέρδε να βρίσκεται στα όριά του.
=Γενικά πολλοί παράγοντες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Κομπότης είχε αρχίσει να πανηγυρίζει για την άνοδο του Λεβαδειακού στη Σούπερ Λίγκα, επειδή δεν θα προλάβαιναν να διεξαχθούν τα πλέι οφ.
=Αλλά του διεμήνυσαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, επειδή θα καταστρατηγηθεί η προκήρυξη του Πρωταθλήματος. Του το ξέκοψαν και ο πρόεδρος των Βοιωτών άρχισε να ψάχνεται, γιατί και οι παίκτες της ομάδας του θεωρούσαν σίγουρη την άνοδο και έδειχναν μια χαλαρότητα τις τελευταίες ημέρες.
=Άντε τώρα να τους μαζέψεις και να τους πείσεις να παίξουν πλέι οφ. Γιατί αυτή ήταν η ενημέρωση που έλαβε ο Κομπότης από στελέχη όλων των θεσμικών φορέων κατά τη διάρκεια των επαφών του την τελευταία εβδομάδα.
=Στην Τρίπολη έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται από την πίεση του Ολυμπιακού για τον Φορτούνη. Λένε, μάλιστα, δεξιά και αριστερά ότι δεν μπορούν να δώσουν τον παίκτη με τα μισά λεφτά απ’ όσα τους προσφέρει η Παλέρμο, για την οποία ισχυρίζονται πώς έστειλε έγγραφη πρόταση ύψους 900.000 ευρώ για τον νεαρό μέσο.
=Στην Κέρκυρα άρχισαν να φορτώνουν, γιατί όποιον παίκτη καλούν για να του κάνουν πρόταση βρίσκουν από πίσω τον Παναιτωλικό, ο οποίος δίνει ασφαλώς περισσότερα χρήματα για να εδραιωθεί στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα.
=Λες και ο Μπάμπης Τεννές έχει φροντίσει να ακολουθεί τα βήματα του άλλοτε συνεργάτη του Νίκου Λυράκη. Ίσως να ‘ναι και η πρώτη φορά που συμφωνούν οι δυο τους και έτσι επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση που θέλει αγαπημένους όσους βρίσκονται μακριά.
=Στον ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο ήρεμα τα πράγματα. Ήρθε και η πρόκριση της ομάδας μπάσκετ στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου κόντρα στον Άρη και παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη για να κάνει ακόμα πιο όμορφο το καλοκαίρι στην Τούμπα, καθώς η συσπείρωση βοηθά να μείνουν στην άκρη τα οικονομικά προβλήματα.
=Σε συνδυασμό, ασφαλώς, με την πρόσληψη του Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα με εξαιρετικές συστάσεις κι έπειτα από τις αποτυχημένες προσπάθειες του Δημήτρη Θεοδωρίδη να τον πάρει στον Ολυμπιακό, του Σταύρου Αδαμίδη να τον κλείσει για την ΑΕΚ και του Χρήστου Πανόπουλου να τον πείσει για το πρότζεκτ της Ξάνθης.
=Ακόμα και στον Άρη ακούγονται γκρίνιες. Άλλοι μουρμουράνε για τον τρόπο που χειρίζεται ο Σάκης Τσιώλης τα ΜΜΕ και κάποιοι γιατί διαφωνούν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και του Θεσσαλού και του Γιάννη Κόντη.
=Αυτήν τη λεπτομέρεια ας την κρατήσουμε για το μέλλον, γιατί είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τρίτη τάση αναφορικά με τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε μόνο ο Κόντης και ο εκάστοτε προπονητής με τους ανθρώπους του.


Σχολιάστε εδώ