Πολύωρη περιπέτεια με την Aegean

Την Πέμπτη το μεσημέρι η κανονική πτήση της Aegean Αθήνα – Βρυξέλλες – Στρασβούργο – Αθήνα έπειτα από πολύωρη περιπέτεια έφτασε στον προορισμό της στις 22.30 αντί στις 16.30.
Όπως κάθε μήνα, την εβδομάδα που συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο επιστρέφουν από τη γαλλική πόλη οι έλληνες ευρωβουλευτές, οι διερμηνείς του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς, όμως, την ημέρα εκείνη υπήρχε απεργία των εργαζομένων στις επίγειες διεκπεραιώσεις των αποσκευών του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Το αεροπλάνο της Aegean αντί για τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λιέγης. Από κει και ύστερα ξεκινάει η περιπέτεια.
Οι επιβάτες αντί για τις Βρυξέλλες μεταφέρθηκαν στη Λιέγη για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Το αεροσκάφος με καθυστέρηση πέντε ωρών προσγειώθηκε τελικά στο Στρασβούργο, όπου επρόκειτο να επιβιβαστούν οι ευρωβουλευτές, διερμηνείς και δημοσιογράφοι. Περίπου στις 18.30 τοπική ώρα, 19.30 ώρα Ελλάδας και ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί, μια ηλεκτρολογική βλάβη το καθήλωσε στο αεροδρόμιο. Επειγόντως κλήθηκε από το σπίτι του τεχνικός της Lufthansa, που συνεργάζεται με την Aegean, για να ερευνήσει το πρόβλημα. Στο μεταξύ, προκλήθηκε πανικός όταν οι κύπριοι ευρωβουλευτές έχασαν την πτήση τους από την Αθήνα για την Κύπρο και προσπάθησαν να επιστρέψουν μέσω Πράγας. Τελικά διορθώθηκε η βλάβη, ενώ στο μεταξύ αντιλαμβάνεστε τι έγινε όταν ο πιλότος διέταξε να αποβιβαστούν όλοι με τις αποσκευές τους.
Τέλος καλό, όλα καλά και με την Aegean να πετά τελικά περίπου στις 19.45-19.50 για να φτάσει στην Αθήνα, αφού όμως οι Κύπριοι που ταξίδευαν για την πατρίδα τους διανυκτέρευσαν στην Αθήνα.


Σχολιάστε εδώ