Ο Πρόεδρος Ζισκάρ ντʼ Εστέν…

• Ξεχνώντας τα δικά του «παίγνια» με τα διαμάντια του αιμοσταγούς χασάπη Μπογκάσα, μας τα έριξε άσχημα: «Αφήστε τους Έλληνες να πτωχεύσουν. Οι τελευταίες τους κυβερνήσεις υπήρξαν αναίσχυντες».
• Έχετε δίκιο, Εξοχότατε. Αυτές οι αναίσχυντες, όντως, κυβερνήσεις, όχι μόνες τους, αλλά σε συνεργασία με τις δικές σας «άγιες», φόρτωσαν τις ΕΔ υπερκοστολογημένα υλικά, ενίοτε ημιάχρηστα και πολλάκις παρωχημένα. Να θυμηθούμε τα Α/Α CROTALE, τα UAV, τον εκσυγχρονισμό των γηραιών φρεγατών, τα υπερκοστολογημένα MIRAGE, τις φρεγάτες που επιχειρείτε να μας φορτώσετε σήμερα με ανεξέλεγκτες τιμές;
• Και ελικόπτερα PUMA.
• A propos, που λένε οι Γάλλοι, τι έγινε εκείνος ο Όμιλος «Φίλων Νικολά Σαρκοζί» για την προώθηση των γαλλικών συμφερόντων; Έμαθα ότι στρέφονται προς την κ. Λεπέν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Η ΕΛΒΟ και πάλι
• Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της –προς αποκρατικοποίηση– ΕΛΒΟ κατά 27 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Γιʼ αυτό θα συναφθεί δάνειο από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΤ, η έγκριση του οποίου εξαρτάται από την υπογραφή συμβάσεων με το ΓΕΣ (αρματοφορείς – jeeps).
• Δικαιωνόμαστε απόλυτα για όσα γράψαμε για την ΕΛΒΟ στο φύλλο της 22.5.11… Ας σπεύσουν οι ΕΛΒίτες στον κ. Μπεγλίτη να προλάβουν το χρήμα, αποφεύγοντας τις συνήθεις υπερκοστολογήσεις, γιατί, όπως πληροφορούμαι, ο Κορίνθιος θα τους επιστρέψει την προσφορά.
• Είναι, όμως, ανάγκη να επαναλάβουμε, προς όλες τις διευθύνσεις, ότι αν διανοηθεί κανείς απευθείας ανάθεση, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, για τα φορτηγά οχήματα, για δήθεν πατριωτικούς λόγους, τον αναμένει αγωγή για απιστία, κατάχρηση εξουσίας κ.λπ. Ας ξεχάσουν τις παλιές μεθόδους.

Λεφτά υπάρχουν! 150.000 ευρώ από το ΥΠΕΘΑ στο ΚΔΕΟΔ Θεσσαλονίκης…
Ερώτηση στη Βουλή έγινε το θέμα που αποκαλύψαμε πριν από δύο εβδομάδες, της καταβολής δηλαδή αποζημίωσης 150.000 ευρώ από το ΥΠΕΘΑ προς το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τη «συνεισφορά» του στην εκπόνηση του πρόσφατου νόμου του ΥΠΕΘΑ για τις «Δημόσιες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών και προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας». Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Τζίμα, στο «Διαύγεια» του ΚΔΕΟΔ αναρτήθηκε ο Προϋπολογισμός του Κέντρου, όπου παρουσιάζεται ως εκκαθαρισμένο έσοδο από το ΥΠΕΘΑ το ποσό των 150.000,00 ευρώ. Ο βουλευτής ζητά να μάθει αν υπογράφηκε σχετική σύμβαση και αν η επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας ή με απευθείας ανάθεση. Αναμένουμε την απάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον!

«Ταβέρνα ΓΕΕΘΑ»
Η πρώτη εφαρμογή της «διακλαδικότητας», μετά τη νέα δομή διοίκησης του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για το πρώτο καφέ-μπαρ, ταβέρνα που άνοιξε στο προαύλιο του Ελληνικού Πενταγώνου. Ερώτημα βέβαια γεννά η αναγκαιότητα του εγχειρήματος, γιατί υποτίθεται ότι οι υπηρετούντες εκεί δεν είναι αργόσχολοι. Παρεμπιπτόντως, μαθαίνω ότι η εταιρεία που θα «μονοπωλήσει» τις ανάγκες διατροφής και χαλάρωσης του προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τυχαίο; Δεν νομίζω…


Σχολιάστε εδώ