Ο Πειραιάς είπε «ναι» στο περιβάλλον

Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, η οποία «έδεσε» αρμονικά με την εξαιρετική ανθοκομική έκθεση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πλατεία Κοραή. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, η ανθοκομική έκθεση θα γίνει θεσμός για την πόλη και θα γίνεται κάθε χρόνο περί τα τέλη Μαΐου. Του χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου έχουν ήδη μπει συνεργεία του δήμου, τα οποία θα την αναμορφώσουν εκ βάθρων και θα την παραδώσουν σε λίγους μήνες στους Πειραιώτες αγνώριστη.

// Δυναμικό «παρών» έδωσε την περασμένη Κυριακή ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά στο Σχιστό, όπου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος καθάρισε και ανέδειξε τη λεωφόρο Σχιστού, η οποία τους τελευταίους μήνες έμοιαζε με… χωματερή!

Παράλληλα καθαρίστηκαν οι δασικοί δρόμοι του βουνού και ενισχύθηκαν τα έργα πυροπροστασίας του. Όμως, πέρα από τον απαραίτητο καθαρισμό παροδίως της λεωφόρου Σχιστού, συγκροτήθηκε μεικτό συνεργείο από εργαζομένους του Τμήματος Πρασίνου των ΟΤΑ και πραγματοποιήθηκε βαθύ κλάδεμα των φυτών των νησίδων που υπάρχουν στους χώρους στάθμευσης της λεωφόρου Σχιστού, με στόχο να υπάρχει οπτικός έλεγχος απʼ όλους τους διερχομένους, προκειμένου να αποτραπεί στους ασυνείδητους να απορρίπτουν απόβλητα, κρυμμένοι πίσω από τη βλάστηση, που λειτουργούσε ως πράσινη κουρτίνα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης σημείωσε: «Επιχειρήσαμε όλοι μαζί να δείξουμε ότι το όρος Αιγάλεω με το δασικό του οικοσύστημα είναι πολύτιμο για την ευρύτερη περιοχή. Γιʼ αυτό παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να το προστατέψουμε. Είναι καθήκον μας. Η αυτοδιοίκηση έκανε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα. Πλέον ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των πολιτών για να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα».


Σχολιάστε εδώ