Οικουμενικό προεδρείο προτείνει ο Τσαλαπάτης

Παρά την ανοιχτή συμμαχία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, για την εκλογή Τρίμη ως προέδρου της ΕΣΗΕΑ, δεν έγινε ούτε αυτήν τη φορά δυνατή η συγκρότηση προεδρείου στην Ένωση. Η υποψηφιότητα Τρίμη πήρε 3 ψήφους και ένα άκυρο, που οι «σύμμαχοί» του το καταμετρούν στους δικούς του, ενώ υπήρξαν 4 αρνητικές ψήφοι και 3 λευκά.

Από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πλειοψηφών σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης και είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει, δεδομένου ότι χωρίς συνεδρίαση, συνεννόηση και χωρίς δικαίωμα για συζήτηση επιχειρήθηκε από αριστερές πλειοψηφίες της στιγμής πραξικοπηματικά να κάνουν τα δικά τους και να νομιμοποιηθεί εμμέσως η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την οποία κήρυξε η ΠΟΕΣΥ δήθεν σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ, χωρίς όμως να έχει συζητηθεί τίποτα.

Την προηγουμένη μέρα επίσης μέλη παρατάξεων που ευθύνονται και για παλιότερη κατάληψη της ΕΣΗΕΑ επιχείρησαν προπηλακισμούς στην αίθουσα του ΔΣ και ομάδα συνδικαλιστών συγκεκριμένης παράταξης έστειλε απειλητική επιστολή αποκαλώντας όλα τα μέλη του ΔΣ ύποπτους επειδή δεν ψηφίζουν τους εκλεκτούς τους. Είχαν προηγηθεί δραματικές εξελίξεις το μεσημέρι στη συνέλευση των συντακτών στον ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ, με δύο μέλη του ΔΣ να διαπληκτίζονται με τους συντάκτες του σταθμού, επειδή ήθελαν να τους επιβάλουν την άποψή τους με το έτσι θέλω. Η θέση της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» για να αποκτήσει διοίκηση η ΕΣΗΕΑ είναι να συγκροτηθεί οικουμενικό προεδρείο με τη συμμετοχή ή τη στήριξη όλων, για να αντιμετωπιστούν τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Υπέρ αναλογικού
Εξάλλου τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Χρήστος Κυρίτσης και Μαρία Αντωνιάδου, που εξελέγησαν με τον συνδυασμό «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι στις συνεδριάσεις όπου έχει τεθεί θέμα συγκρότησης αναλογικού προεδρείου έχουν ταχθεί υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε αυτό όλες οι παρατάξεις. Δυστυχώς, όπως επισημαίνουν, η θέση τους αυτή δεν έχει βρει ανταπόκριση, παρόλο που τα προβλήματα συσσωρεύονται απειλητικά.


Σχολιάστε εδώ