ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επιστροφή του Μπαλτάκου μπορεί να ‘ναι η λύση σε ΠΑΟ

«Κουραστήκαμε. Θέλουμε να φύγουμε», λένε ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Είναι αλήθεια ότι τα δύο αδέρφια το σκέφτονται πιο σοβαρά από ποτέ να αποχωρήσουν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αλλά το όραμα για το 7ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο και η αγάπη τους για το «τριφύλλι» είναι δύο πολύ ισχυρά κίνητρα που θεραπεύουν και τον κορεσμό και την κόπωση. Μία λύση που θα διευκολύνει την παραμονή των Γιαννακόπουλων στη διοικητική πυραμίδα του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Τάκης Μπαλτάκος.

Ο διακεκριμένος δικηγόρος και πρώην νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΚΑΕ γύρισε στο γήπεδο, ενώ παραβρέθηκε και στο γλέντι για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Άτομα με πρόσβαση στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της παραμονής τους στην ΚΑΕ, αλλά με λιγότερες αρμοδιότητες, τις οποίες θα επωμιστεί ο Μπαλτάκος. Είναι μια σκέψη που γίνεται στην προσπάθεια να αποφορτιστούν οι πλέον επιτυχημένοι παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ακόμα, βέβαια, μιλάμε για σκέψεις.

Αλλά με δεδομένη τη σχέση αλληλοεκτίμησης με τον Μπαλτάκο και την καλή επικοινωνία του τελευταίου με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από την προηγούμενη συνύπαρξή τους, η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ. Αν και εξακολουθούν να εκφράζονται ενστάσεις για την επιστροφή του γνωστού δικηγόρου.
Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση του σέρβου κόουτς. Ο Ομπράντοβιτς μένει στον Παναθηναϊκό επειδή δέθηκε με τους οπαδούς, με την ομάδα, αλλά κυρίως με τους Γιαννακόπουλους. Άρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον του και η απόφαση που θα πάρουν τα δύο αδέρφια. Από κει και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανανεώσεις, η προτεραιότητα αφορά στον Αντώνη Φώτση. Η παραμονή του Τσαρτσαρή βρίσκεται στον αέρα, καθώς μπορεί να εξαρτηθεί από μια σειρά αποφάσεων σε άλλα ζητήματα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο διεθνής φόργουορντ είχε φέτος μικρότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.


Στον αέρα η παραμονή Ίβκοβιτς και Μπουρούση

Η απώλεια ακόμα ενός Πρωταθλήματος από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έδωσε τροφή για διάφορα σενάρια τις ώρες που ακολούθησαν την τρίτη ήττα των «ερυθρολεύκων» στους τέσσερις τελικούς. Ακόμα και για το ενδεχόμενο αποχώρησης των αδερφών Αγγελόπουλων έγινε λόγος. Η στήριξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η συσπείρωση των οργανωμένων οπαδών άλλαξε εντελώς το σκηνικό.

Τα δύο αδέρφια θα συνεχίσουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός με στόχο να φτάσουν την επόμενη σεζόν στην πηγή και να πιουν νερό.

Το βασικό ερώτημα αφορά στο ποιοι θα μείνουν στο πλευρό των Αγγελόπουλων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκε, για παράδειγμα, στο στόχαστρο των ΜΜΕ και χρεώθηκε την απώλεια του Πρωταθλήματος επειδή φορτώθηκε με λανθασμένες επιλογές. Η παραμονή του σέρβου κόουτς θεωρείται αβέβαιη. Ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο ο Ετόρε Μεσίνα.

Ερώτημα αποτελεί και η επέκταση του συμβολαίου του Γιάννη Μπουρούση. Η άποψη που κυριαρχεί στην πειραϊκή ΚΑΕ θέλει υπερβολικά τα χρήματα που παίρνει ο διεθνής σέντερ. Έτσι, μπορεί να γίνει μια επαφή για την αναπροσαρμογή στις αποδοχές του Μπουρούση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί κάτι τέτοιο ο παίκτης, που ενδιαφέρει τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας, καθώς σπανίζουν οι καλοί ψηλοί.

Από κει και πέρα, για τον Μίλος Τεόντοσιτς εκφράζεται η βεβαιότητα της παραμονής του, αν και ο Σέρβος προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του στο Λιμάνι. Σε συνδυασμό με το ότι δεν φαίνεται να ταιριάζει αγωνιστικά με τον Βασίλη Σπανούλη, το θέμα του ενδέχεται να επανεξεταστεί, καθώς θα απαιτηθούν περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ για να παραμείνει στον Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ