Η μεταθανάτιος «καταδίωξη» του Αλέκου Παναγούλη…

Ο χώρος ανέγερσής του έχει εγκριθεί ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (ο χώρος της πλατείας επί των οδών Αρσάκη – Πανεπιστημίου – Σανταρόζα), η περικοπή της δαπάνης κατά 30.000 ευρώ εκ μέρους του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, επικαλούμενου λόγους οικονομικής συγκυρίας(!), έχει αναπληρωθεί από τους συναγωνιστές και συνδεσμώτες του αγωνιστή, η δαπάνη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος καθώς και του βάθρου έχει αναληφθεί από συμφοιτητή του ινδάλματος του αντιδικτατορικού αγώνα. Αλλά οι «μικροί» των ημερών μας παρεμβάλλουν συνεχώς εμπόδια για την απόδοση του «πρέποντα δημοσίου επαίνου» στον Αγωνιστή:

• Εκπρόσωπος της νέας δημοτικής αρχής ψελλίζει ότι ο χώρος μάλλον προορίζεται για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από το υπουργείο της κ. Μπιρμπίλη… και ρίχνει την ιδέα για τη μεταθανάτια «εξορία» του ήρωα εκτός κέντρου της πόλης!

• Στις επανειλημμένες προσπάθειες της Επιτροπής από πρώην βουλευτές και συνδεσμώτες του Αλέκου Παναγούλη, στην οποία η Βουλή έχει αναθέσει τη διεκπεραίωση του έργου (Κ. Πυλαρινός, Λευτέρης Βερυβάκης, Γ. Πρασσιανάκης, Στάθης Παναγούλης κ.ά.), να συναντηθεί με τον δήμαρχο προκειμένου να ρυθμισθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να καθορισθεί η ημερομηνία αποκάλυψης του Μνημείου, ο κ. Γ. Καμίνης αδυνατεί να συναντηθεί μαζί τους επικαλούμενος «λόγους απασχόλησης»

Προφανώς ο κ. δήμαρχος είναι υπεραπασχολημένος με το φεστιβάλ Athens pride «Φίλησέ με παντού». Με τον Πρώτο του αντιδικτατορικού αγώνα ν’ ασχοληθεί;


Σχολιάστε εδώ