«Εμφύλιος πόλεμος» στο ΔΗΚΟ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος «αποκεφάλισαν» τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιώργο Κολοκασίδη και τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος με την ψήφο του οδήγησε στην Προεδρία της Βουλής τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

Αποστάτης και «παπαγαλάκι»

Ο Μάριος Κάρογιαν χαρακτήρισε τον κ. Κουλία αποστάτη και για τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ Γ. Κολοκασίδη είπε ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος επειδή αναγνώρισε στον Ζ. Κουλία το δικαίωμα να επιλέξει τον κ. Ομήρου και διαφώνησε με την πολιτική Κάρογιαν και την παραμονή στην κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο κ. Κουλίας μετά τη διαγραφή του υποστήριξε ότι ο κ. Κάρογιαν μετατράπηκε σε «παπαγαλάκι» του κ. Ντάουνερ και δορυφόρο του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Κάρογιαν ότι διενήργησε εσωτερικό πραξικόπημα. Τόσο ο κ. Κουλίας όσο και ο κ. Κολοκασίδης θεωρούν ότι η απόφαση για διαγραφή τους από το κόμμα είναι αντικαταστατική και αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Πάντως, ο κ. Κουλίας συνεχίζει να κατηγορεί τον κ. Κάρογιαν ότι δίδει άλλοθι στον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος συζητά επί του Σχεδίου Ανάν, που υποτάσσει την Κύπρο στην Τουρκία, και αναιρεί με την πολιτική του τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον Σπύρο Κυπριανού και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη σχέση τους στη συγκυβέρνηση, την πολιτική στο Κυπριακό, καθώς και τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί και τέταρτο υπουργείο στο ΔΗΚΟ. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην πολιτική που υιοθετεί ο Πρόεδρος στο Κυπριακό σε σχέση με τις θέσεις που διατυπώνει το ΔΗΚΟ δημοσίως. Σημεία αιχμής είναι η εκ περιτροπής Προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος και η παραμονή τουλάχιστον 50.000 εποίκων.

Παπαδόπουλος και Γιωρκάτζης

Είναι κοινό μυστικό ότι, εάν υπάρξουν νέες αντιδράσεις, ο Μάριος Κάρογιαν θα προχωρήσει σε καινούργιες διαγραφές.

Ο επόμενος που αντιδρά στην πολιτική Κάρογιαν και στη συνεργασία με το ΑΚΕΛ είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Τα πράγματα αναμένεται να γίνουν περίπλοκα στο ΔΗΚΟ διότι έρχονται οι δημοτικές εκλογές και, όπως όλα δείχνουν, ο ετεροθαλής αδελφός του Νικόλα, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, γιος του δολοφονηθέντος το 1970 υπουργού Εσωτερικών και Άμυνας Πολύκαρπου Γιωρκάτζη, θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Λευκωσίας, υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, τι θα συμβεί εάν το ΔΗΚΟ συνεχίσει να είναι στη συγκυβέρνηση; Θα υποστηρίξει την κ. Ελένη Μαύρου, νυν δήμαρχο και στέλεχος του ΑΚΕΛ, ή τον Κ. Γιωρκάτζη; Εάν το ΔΗΚΟ υποστηρίξει Μαύρου και ο Παπαδόπουλος τον Γιωρκάτζη, ο Κάρογιαν θα προχωρήσει σε νέες διαγραφές.


Σχολιάστε εδώ