Διαπραγματεύσεις Ιμπάνιεθ για τον Ριέρα με τη Βαλένθια

Οι κινήσεις που κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι εντολές στους συνεργάτες του δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα της πειραϊκής ΠΑΕ. Μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, ο Βαλβέρδε έχει ζητήσει τη συμπλήρωση του ρόστερ κατά 80% και ο Μαρινάκης θέλει να ικανοποιήσει την επιθυμία του ισπανού τεχνικού, έστω κι αν μέχρι σήμερα δεν πήρε τις βοήθειες που περίμενε από τον Εντουάρντο Μαθία.

Όπως σας αποκαλύψαμε από την προηγούμενη εβδομάδα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Κάποιοι επιμένουν ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Αλλά ακόμα κι αν μείνει στον Πειραιά για κάποιους μήνες επιπλέον, οι αρμοδιότητές του θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς ο Μαρινάκης εμφανίζεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του Μαθία.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και για πωλήσεις ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ χρησιμοποιεί και εξωτερικούς συνεργάτες. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ιμπάνιεθ, ατζέντη του Βαλβέρδε. Στον Ιμπάνιεθ έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί με τη Βαλένθια την πώληση του Άλμπερτ Ριέρα. Οι «νυχτερίδες» έκαναν διερευνητική κρούση για τον διεθνή Ισπανό και στον Πειραιά άναψαν το πράσινο φως στον ατζέντη του Βαλβέρδε να τρέξει τις διαπραγματεύσεις. Το θέμα έχει παγώσει προσωρινά, καθώς στη Βαλένθια περιμένουν να ξεκαθαρίσει το θέμα του Μάτα. Αν ο κινητήριος μοχλός των «νυχτερίδων» αποχωρήσει από το Μεστάγια με προορισμό την Αγγλία, αυτόματα θα γίνει πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Ριέρα, ο οποίος αποτελεί τη βασική επιλογή για την αριστερή πτέρυγα της ισπανικής ομάδας. Και ο Ιμπάνιεθ έχει αναλάβει το κομμάτι των διαπραγματεύσεων.

Η προοπτική πώλησης του Ριέρα δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν στον Πειραιά. Ναι, η ομάδα θα ενισχύεται κάθε χρόνο, αλλά όταν παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία για πώληση με κέρδος, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θα συζητούν αλλά και θα προχωρούν το θέμα.


Σχολιάστε εδώ