Επί τροχάδην

Κλοπή χαρακτηρίζει η WSJ την αγορά του 10% του ΟΤΕ έναντι 400 εκατ. ευρώ

Δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Λέμε, ξαναλέμε, γράφουμε, ξαναγράφουμε… Τίποτε αυτοί, κουφοί-τυφλοί. Μετά απορούν με τους «Αγανακτισμένους»… Ξεπουλάνε. Και οι Γερμανοί, κι όποιοι άλλοι καιροφυλακτούν, επωφελούνται…

Αλήθεια, η κοψοχεριά πώληση του 10% του ΟΤΕ είναι «ελευθερία της αγοράς», άθλιοι «εκσυγχρονιστές»-παπαγαλάκια της συμφοράς, υπάλληλοι του μεταπρατισμού; Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της χώρας; Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, αναπαράγουν το ίδιο παραμύθι…

Για να δούμε τι λέει η αμερικάνικη εφημερίδα «Wall Street Journal»: «Η Γερμανία κλέβει τους Έλληνες»: Η αγορά επιπλέον 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ συνιστά «κλοπή».

Το εν λόγω δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα» και ξεκινάει με τη φράση «Η Ελλάδα πωλείται “φτηνά” και η Γερμανία αγοράζει», τονίζει τις αγοραστικές ευκαιρίες που κυνηγούν και αρπάζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της.

«Η αγορά του ΟΤΕ αποτελεί κλοπή συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008 για να συγκεντρώσει μερίδιο 30% στον ελληνικό οργανισμό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γερμανικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το ελληνικό «πωλητήριο», καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από εσπευσμένες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Εκτός από την Deutsche Telekom, η «Wall Street Journal» απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε και επίσημα τη γερμανική εταιρεία ότι ασκεί την option για την πώληση επιπλέον ποσοστού 10%, (άλλες 49 εκατ. μετοχές), όπως είχε προβλεφθεί πριν από τρία χρόνια από τη Συμφωνία Μετόχων.

Πάει και ο ΟΤΕ. Ποιος παίρνει σειρά;

Συνεχίζει την αποδόμηση
της Ελληνικής Θράκης
το «εκσυγχρονιστικό»
δίδυμο Φραγκουδάκη – Δραγώνα
Με καθυστέρηση σήμερα αναφερόμαστε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11.5.11 στην Κομοτηνή, στον κινηματογράφο «ODEON», όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Προγράμματος Φραγκουδάκη. Προφανώς προβολή με επίσημο χαρακτήρα, μιας και ήταν παρούσες οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα. Το παρών και το «κλίμα» έδωσαν με την παρουσία τους ο μεταφραστής του τούρκου προξένου, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων ΕΠΑΘ, οι οποίοι αν και πομακικής καταγωγής (Κέχρος, Χλόη κτλ), έχουν προσχωρήσει πλήρως στους μηχανισμούς του τουρκικού εθνικισμού… Στο ντοκιμαντέρ διαπιστώνει κανείς τους άξονες του Προγράμματος, που κλίνουν απροκάλυπτα προς την τουρκική πλευρά συμφερόντων. Το κυρίαρχο στοιχείο για το Πρόγραμμα είναι η διγλωσσία: ελληνικά και τουρκικά. Τα παιδιά θεωρούνται τουρκόφωνα ανεξαρτήτως καταγωγής. Όλες οι δραστηριότητες που υποστηρίζουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας έχουν στήριξη από την τουρκική γλώσσα. Η πομακική γλώσσα παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ ως… φολκλόρ, ως κάτι το… γραφικό.

Ενώ η ρομανί αγνοείται προκλητικά)! Χαρακτηριστικό του κλίματος φιλοτουρκισμού του ντοκιμαντέρ και του Προγράμματος ήταν και η απαράδεκτη παρουσία σε αυτό του γιατρού Ιμπράμ Ονσούνογλου (!) ο οποίος δήλωσε ότι είναι… Τούρκος.

Παντελώς άσχετη η παρουσία του με την εκπαίδευση, αλλά σχετική με τον τουρκισμό/νεοοθωμανισμό που, όπως φαίνεται, έλκει το δίδυμο Φραγκο-Δραγώνα.

Δεν είδαμε να φιλοξενείται όμως ούτε ένας μουσουλμάνος που να δήλωνε Πομάκος ή Ρομ. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το ότι στα δημοτικά και στα γυμνάσια-λύκεια έχουν δοθεί λεξικά τουρκικής γλώσσας και ότι σε εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν, ως ύλη, τουρκικά ποιήματα, πέφτουν οι μάσκες.

(Για περισσότερα επισκεφθείτε: http://www.zagalisa.gr)


Σχολιάστε εδώ