Στήριξη ζήτησε η «τρόικα» από τη ΝΔ, για να πιέσει την κυβέρνηση!

Αυτό που καμία στιγμή δεν έκρυψαν οι «τροϊκανοί», επικεφαλής των οποίων ήταν ο μόνιμος πλέον… κάτοικος Ελλάδας κ. Σερβάς Ντερούζ, ήταν ότι έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση, ότι δεν έχει γίνει τίποτε με τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει δεσμευθεί να κάνει και δεν βλέπουν να γίνεται τίποτε και με τις αποκρατικοποιήσεις. Από αυτό ξεκινούσε η κεντρική ουσία όλων των θεμάτων που έβαλαν στο τραπέζι. Εκείνο που ζήτησαν ήταν, σε σχέση με τα όσα περιέχονται στο «Ζάππειο 2», ότι δεν απαιτούμε κοστολόγηση των εξαγγελιών, αλλά το πόσο συνεπείς θα είσαστε σʼ αυτά που λέτε. Και το… ψητό ήταν οι αποκρατικοποιήσεις, αν δηλαδή η ΝΔ θα τις στηρίξει.

Και σʼ αυτό μάλιστα τόνισαν την πίκρα τους, ότι ενώ μετά τις δηλώσεις του Ντερούζ για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ., αρχικά η ΝΔ ήταν υπέρ, έπειτα από δύο μέρες ο εκπρόσωπός της βγήκε και άλλαξε γραμμή, όπως είπαν…
Επίσης αναφέρθηκαν στο αν τα μέτρα που προτείνει ο Σαμαράς μπορούν να αποδώσουν μέσα σε δύο μήνες. Η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση. Σε 6 μήνες θα αρχίσουν να φαίνονται κάποια θετικά σημεία, σε έναν όμως χρόνο θα είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα. Το «ρεφρέν» ήταν το ίδιο σʼ όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Εκεί που συναινείτε, όπως στις αποκρατικοποιήσεις, βγείτε προς τα έξω και πείτε το, έτσι θα πιεστεί και η κυβέρνηση, δεν θα έχει άλλοθι να κατηγορεί εσάς, ότι δεν προχωράνε τα μέτρα.

Τόνισαν μάλιστα ότι αυτά εκμεταλλεύονται ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου και διατυμπανίζουν στο εξωτερικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φταίει για τις καθυστερήσεις και έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για τη ΝΔ στην Ευρώπη, ενώ στηρίζοντας ξεκάθαρα κάποιες αλλαγές, όπως τις αποκρατικοποιήσεις, μπορείτε νʼ αλλάξετε το κλίμα, να γίνει θετικό.

Στις πιέσεις που στόχευαν στην ουσιαστική στήριξη του Μνημονίου και σε όλα τα μέτρα (περικοπές, νέες μειώσεις, απολύσεις κ.ά.) η απάντηση από μέλη των εκπροσώπων της ΝΔ (Δήμας, Μούρμουρας, Λαζαρίδης, Μηταράκης και Σταϊκούρας) ήταν ότι μʼ αυτά που ζητάτε θέλετε να κάνετε όλη την Ελλάδα πλατεία Ταχρίρ… Ολοφάνερη πάντως ήταν η ανησυχία των «τροϊκανών». Δεν τους ανησυχεί το 2012, φοβούνται όμως πολύ το 2011 και ειδικά τους τρεις επόμενους μήνες.


Σχολιάστε εδώ