Να παραμείνει ως έχει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Όπως τονίζεται στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Γεράσιμος Ι. Αλιβιζάτος και Πέτρος Αλιβιζάτος (πρώην βουλευτής), «η δωρεά (του οικοπέδου μετά του κτίσματος στο οποίο στεγάζεται το νοσοκομείο) τελεί υπό τον όρο ότι το νοσοκομείο “θα εξακολουθεί στο μέλλον να παρέχει ιατρική περίθαλψη, δηλαδή νοσοκομειακή περίθαλψη-εξωτερικά ιατρεία, αγωγή υγείας στους κατοίκους του νησιού και του νομού σύμφωνα με τον ιδρυτικό του σκοπό” καθώς και ότι “θα διατηρηθεί η επωνυμία του όπως ακριβώς είναι σήμερα σύμφωνα με τη θέληση του διαθέτη” (ήτοι ως “Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο”). Είναι δε προφανές ότι τυχόν μετατροπή του Νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κέντρο Υγείας θα συνεπάγετο τη διακοπή της παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής και την εντεύθεν παραβίαση των όρων υπό τους οποίους εγένετο η δωρεά από το ίδρυμά μας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα συνεχίζει να προσφέρει στο νοσοκομείο. Τα δύο τελευταία χρόνια δώρισε στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο ένα νοσοκομειακό αυτοκίνητο (ασθενοφόρο) πλήρως εξοπλισμένο, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό και έπιπλα για διάφορα τμήματα (και ιδίως για το Παιδιατρικό) συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Το ίδρυμα ζητάει από τον υπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου όπως γίνεται τώρα.


Σχολιάστε εδώ