ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ»

«Έχωσαν» ως ακροτελεύτιο το άρθρο 51 με το οποίο χαρίζονται «φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις» σε δεκάδες επιχειρήσεις που εμφανίζονται με τη μορφή «πολιτιστικού φορέα».

Πρόκειται δηλαδή για έναν χορό εκατομμυρίων από βεβαιωμένες παραβάσεις από τη διοργάνωση συναυλιών και παραστάσεων, άλλοτε με εισιτήρια «μαϊμούδες», άλλοτε χωρίς να καταγράφονται στα βιβλία εσόδων οι εισπράξεις κ.λπ. Επειδή από ορισμένους αμφισβητήθηκε αν πράγματι είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, την ώρα μάλιστα που πέφτει και νέο άγριο ψαλίδι στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας, αποκαλύπτουμε σήμερα μια χαρακτηριστική περίπτωση, από την οποία μπορεί καθένας να αντιληφθεί το εύρος του «δώρου» του κ. Παπακωνσταντίνου.

Μόνο στην Ε΄ ΔΟΥ Αθήνας, που βρίσκεται στην Καλλιθέα, και για μια μόνο από αυτές τις πολιτιστικές οργανώσεις, έχουν βεβαιωθεί χρέη και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.395.031 ευρώ.

Τυχεροί οφειλέτες, που θα απαλλαγούν από το άγχος του χρέους, αφού ήδη το στέλεχος της ΔΟΥ Θωμάς Μάντζιος κίνησε τη διαδικασία διαγραφής, βάσει του άρθρου 51, είναι ο ηθοποιός και βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος και η σύζυγός του Ευγενία Κόλλια, ως αποκλειστικά «αφεντικά» της ΠΑ.ΠΟ.Κ.

Από τα ανωτέρω χρέη, τα 2,2 εκατομμύρια είναι από αρχικό κεφάλαιο οφειλής, το 1,4 από προσαυξήσεις και τα υπόλοιπα από τέλη.

Και η ψιλικατζού της γειτονιάς απειλείται με φυλάκιση, ακόμη και για οφειλή άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, παρά τις πιέσεις που του άσκησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων κομμάτων, να καταθέσει στη Βουλή τον κατάλογο με τις εταιρείες που υπάγονται στις σκανδαλώδεις χαριστικές ρυθμίσεις του άρθρου 51 εξακολουθεί να αρνείται. Που σημαίνει ότι πολλοί επώνυμοι συγκαταλέγονται στους τυχερούς… Και η αποκάλυψή τους θα προκαλέσει νέο σεισμό.

Λέγεται μάλιστα ότι συμπεριλαμβάνεται και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο οποίο διαγράφονται πρόστιμα 300.000 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ