Αντιπαράθεση ΟΝΝΕΔ – ΚΝΕ

Πράγματι, μέσα στην εβδομάδα διοργάνωσαν μια «ακτιβίστικη» εκδήλωση στην πλατεία Ομονοίας που είχε στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια για άμεση λήψη μέτρων για αξιοπρεπή διαβίωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές. Η δράση αυτή της ΟΝΝΕΔ, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θεματολογία αλλά παράλληλα καλλιεργεί ένα προφίλ τέτοιου είδους δράσεων, δημιούργησε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Πολλοί γαλάζιοι έλεγαν «επιτέλους», ενώ αντίθετα επίθεση δέχθηκε η ΟΝΝΕΔ από την ΚΝΕ για τις προτάσεις που συνόδευαν τη δράση.

Η δράση

Με κεντρικό σύνθημα «θέλω να ζω με αξιοπρέπεια», δεκάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες «κατέλαβαν» την πλατεία Ομονοίας και σχημάτισαν συμβολικά, με τα σώματά τους και γαλανόλευκα μπλουζάκια, την Ελληνική σημαία! Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν για μια φορά ακόμη το μήνυμα της απόγνωσης που εκφράζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της έξαρσης τους παραεμπορίου, της εγκληματικότητας αλλά και της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι η ΟΝΝΕΔ στεγάζεται επίσημα (ακόμη…) ένα τετράγωνο παραδίπλα από την Ομόνοια. Οι γαλάζιοι πιστεύουν ότι η Πολιτεία οφείλει επιτέλους να σκύψει πάνω από το πρόβλημα ουσιαστικά και όχι αποσπασματικά δίνοντας λύσεις. Τονίζουν ότι είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες σε όποιο τόπο και αν αυτοί έχουν επιλέξει να ζουν και να τους προστατεύει από κάθε πιθανό κίνδυνο. Και επιμένουν ότι το δικαίωμα στην ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρέπεια δεν μπορεί να αποτελεί ζητούμενο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Στόχος τους ήταν να δώσουν, ως πολιτική οργάνωση νεολαίας, πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους φορείς της πόλης ότι ήρθε η ώρα των πράξεων.

Οι προτάσεις των γαλάζιων

Πέρα από τη συμβολική κίνηση όμως, οι γαλάζιοι ανακοίνωσαν και τις προτάσεις τόσο για το ζήτημα του κέντρου της πόλης όσο και για το μεταναστευτικό. Ειδικά για το δεύτερο θέμα είναι η τρίτη φορά που ασχολούνται δημόσια και καταθέτουν προτάσεις. Ειδικότερα για το κέντρο της Αθήνας οι προτάσεις τους είναι να καταγραφούν υποχρεωτικά όλοι οι μετανάστες (η μη καταγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης και διαμονής θα αποτελεί αυτόματα αιτία οριστικής και αμετάκλητης απέλασης), να σφραγίζονται και να δημεύονται κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών (και να υφίστανται ποινικές κυρώσεις όσοι ιδιοκτήτες προχωρούν σε ενοικίαση της ιδιοκτησίας τους σε παράνομους μετανάστες), να γίνονται συνεχείς και αδιάλειπτοι έλεγχοι από ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Ειδικών Ελέγχων στην περιοχή του κέντρου (προκειμένου να εξετάζεται εάν οι μετανάστες πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής και δραστηριότητας στη χώρα μας), να δημιουργηθεί συντονιστικό κέντρο με αντικείμενο το κέντρο της Αθήνας και ειδικός 4ψήφιος αριθμός κλήσης στο οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας, παραεμπορίου, παράνομης εκμίσθωσης ιδιοκτησίας κ.λπ., να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι έλληνες πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα να δίδονται φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και αναπαλαίωσης κτιρίων που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Για το σύνολο του μεταναστευτικού ζητήματος η ΟΝΝΕΔ προτείνει, ως άμεσα αναγκαία, την άμεση κατάργηση του ν. 3838/2010 περί παραχώρησης ιθαγένειας (με τον οποίο, όπως λένε, η σημερινή κυβέρνηση κατέστησε την Ελλάδα χώρα – μαγνήτη για χιλιάδες παράνομους μετανάστες), την άμεση θωράκιση των χερσαίων συνόρων με κάθε νόμιμο μέσο φύλαξης και αποτροπής εισόδου ώστε να ανασταλεί το τεράστιο κύμα παράνομης εισόδου από τη στεριά, να απλοποιηθούν και να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, να απελαθούν αμέσως όσοι μετανάστες έχουν εισέλθει παράνομα, να γίνει αμέσως καταγραφή όλων των μεταναστών και να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας στα Κέντρα Υποδοχής (ώστε να καταγράφονται, να αντιμετωπίζονται τυχόν λοιμώδη νοσήματα και να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι άντρες των σωμάτων ασφαλείας και η δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα να ελέγχεται με νόμιμα ιατρικά μέσα η ηλικία των αιτούντων άσυλο με βάση το κριτήριο της ανηλικότητας), να πραγματοποιείται συνεχής και καθημερινός γενικός αστυνομικός έλεγχος στις περιοχές με έντονο πρόβλημα και παράλληλα να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο των αυτοσχέδιων κατασκηνώσεων και καταυλισμών.

Η αντίδραση της ΚΝΕ

Οι παραπάνω θέσεις της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν, προς έκπληξη πολλών, την οργισμένη ανακοίνωση – καταγγελία της ΚΝΕ ενάντια στους γαλάζιους. Οι νέοι του ΚΚΕ τονίζουν ότι οι απόψεις και οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε νέο και νέα, που η οικογένειά του στενάζει κάτω από το βάρος σημερινής κατάστασης, καθώς υπαίτια είναι η κοινή (αντιλαϊκή) πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στην ΚΝΕ θεωρούν ότι αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, που έχει αφεθεί στα χέρια των οργανωμένων συμμοριών, των εμπόρων ναρκωτικών και άλλων κυκλωμάτων, ενώ χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο 2 και τη συνθήκη Σένγκεν, μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών.


Σχολιάστε εδώ