Ολική επαναφορά με Χατζηνικολάου

Η έναρξη ζωντανού προγράμματος έγινε την περασμένη Δευτέρα με την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου, ενώ στο κανάλι βρέθηκε και ο μέτοχος Γιώργος Κουρής. Οι εργαζόμενοι είχαν πληρωθεί από το μεσημέρι και από το απόγευμα το κανάλι είχε γεμίσει κόσμο. Ουσιαστικά το Alter μπήκε πάλι στο παιχνίδι με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου σε «φίλους» και «εχθρούς». «Σε όσους ανησυχούν που επιστρέψαμε έχουμε να πούμε πως θα δικαιώσουμε τους φόβους τους», δήλωσε στην αρχή του δελτίου.

Τα νούμερα στη μέτρηση θεαματικότητας ήταν ένα ακόμη μήνυμα της ισχύος που έχει το κανάλι. Την πρώτη μέρα το κεντρικό δελτίο του Alter με το καλησπέρα σας κατέγραψε μέσο όρο θεαματικότητας 16,9%, ενώ το δελτίο του Mega έπεσε στο 26,8%. Το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκε εντυπωσιακή ανατροπή. Το δελτίο του Alter βρέθηκε στην πρώτη θέση με 21%, ενώ το δελτίο του Mega κατέβηκε στη δεύτερη θέση με 19,1%. Το βράδυ της Τετάρτης το δελτίο του Mega επανήλθε στην πρώτη θέση με 23,2%, αλλά ανέβηκε και το δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου, με ποσοστό 20%. Τα νούμερα επιβεβαιώνουν ότι το Alter είναι ριζωμένο στη συνείδηση των τηλεθεατών, αφού τις ημέρες που έλειπε από τον αέρα τα ποσοστά του μοιράστηκαν στα άλλα κανάλια, κανένα από τα οποία δεν κέρδισε όλους τους τηλεθεατές. Με το που ξαναβγήκε ωστόσο στον αέρα, οι τηλεθεατές επέστρεψαν μαζικά στις ειδήσεις του. Και βέβαια σ’ αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η αντιμνημονιακή γραμμή του και η ανεξαρτησία του. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τη μεγάλη προβολή που έδωσε στο κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Ενδεικτικά είναι και τα αποτελέσματα της μέτρησης της AGB που δημοσιοποίησε το Mega για το σύνολο της χρονιάς. Το δελτίο ειδήσεων του Mega είναι στην κορυφή για το σύνολο της χρονιάς με 25,5% και το Alter, παρά τα προβλήματα, παραμένει δεύτερο με 16,6%, με τρίτο τον ΑΝΤ1 με 14,2%. Ο Alpha συγκέντρωσε 13,5%, το Star 11,6%, ενώ ο ΣΚΑΪ με 5,4% άφησε πίσω τη ΝΕΤ, που είχε 5,2%. Τον δε Μάιο, που ουσιαστικά το κανάλι δεν εξέπεμψε παρά μόνο για δύο ημέρες, κερδισμένοι ήταν το Mega με 31,2% και ο Alpha με 19,1%, ενώ ένα μικρό μερίδιο πήρε και ο ΑΝΤ1, με 17,3%.

Ηχηρή προειδοποίηση

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η νέα εποχή για το Alter, από την «Αυριανή» εκπεμπόταν ένα σαφές, σχεδόν τελεσιγραφικό μήνυμα, προς εκείνους που πράγματι είχαν ποντάρει και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μπει οριστικό λουκέτο στο κανάλι…

Με τίτλο «Να κάτσουν φρόνιμα κάποιοι… φίλοι μας», το «μήνυμα» ήταν:

«Δυο τρεις μεγαλόσχημοι κύριοι, με ισχυρές προσβάσεις στο… σύστημα, που ενώ μας έκαναν τους φίλους από πίσω μάς έσκαβαν τον λάκκο, θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην περίπτωση που θα έκλεινε το ”Alter” είναι βέβαιο ότι θα συμπαρέσυρε όλα τα κανάλια, όλα τα ραδιόφωνα, όλες τις εφημερίδες και όλες τις διαφημιστικές εταιρείες σε πτώχευση, ενώ οι περισσότερες τράπεζες θα οδηγούνταν στην καταστροφή, αφού είναι γνωστό ότι όλο αυτό το κύκλωμα είναι βουτηγμένο στην παρανομία, στη φοροδιαφυγή και τα σκάνδαλα.

Προειδοποιούμε, λοιπόν, όλο αυτό το σκυλολόι, που ονειρευόταν ότι θα μπορούσε να κλείσει το ”Alter” για να λεηλατήσουν την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις του και να φιμώσουν τη φωνή του, να καθίσουν ήσυχοι και να συνεχίσουν το φαγοπότι που εδώ και χρόνια έχουν ξεκινήσει σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Γιατί, διαφορετικά, θα τους… πάρει ο διάολος τον πατέρα και τη μάνα τους.

Ακούστε, ρε κλεφτρόνια:

Εμείς, ό,τι έχουμε κάνει στη ζωή μας το καταφέραμε με πολλή δουλειά, με πολύ μόχθο και με πολλές θυσίες. Εμείς δεν αρπάξαμε ποτέ τίποτα από κανέναν. Και αυτά τα λίγα πράγματα που έχουμε κάνει στη ζωή μας, είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων.

Ελπίζουμε, αυτά τα λίγα και σταράτα πράγματα που σας λέμε σήμερα να τα βάλετε καλά στο κεφάλι σας. Κάτω τα βρωμόχερά σας από το ”Alter”».


Σχολιάστε εδώ