Συναίνεση με εκβιασμούς δεν γίνεται!

Στην Κουμουνδούρου αντέδρασαν έντονα στις κυβερνητικές κινήσεις εκβιασμού, και μάλιστα την παραμονή της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει σε σύσκεψη και τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη κίνηση που θα δώσει λαβή για κερδοσκοπικά παιχνίδια και θα εντείνει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη για επιστροφή στη δραχμή.

Κατά την εκτίμηση του ΣΥΝ, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια συνιστά μια ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού με υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησε τη χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση, σήμερα εμφανίζεται σαν να ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση της χώρας και «νίπτει τας χείρας του».

Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ζητάει συναίνεση όχι από την κοινωνία ούτε από την Αριστερά, αλλά ζητάει αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την άδικη, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου και υπογραμμίζουν: Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός δεν μας εξήγησε όμως γιατί εκεί που απέτυχε χθες θα πετύχει αύριο και δεν μας εξήγησε γιατί ο λαός μας οφείλει κι άλλο πόνο, κι άλλες θυσίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση, τονίζουν, δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμα να κυβερνά με σύμμαχο τον φόβο και με εργαλείο τον εκβιασμό, αφού η συναίνεση του λαού και της κοινωνίας, που αυτό είναι το ζητούμενο, δεν εκβιάζεται, αφού εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει. Αντί για εκβιασμούς, υπογραμμίζουν, η χώρα μας χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να αξιοποιήσει την ομοψυχία του λαού προκειμένου να διαπραγματευθεί ισχυρά με τους δανειστές της.

Οξύνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο ΣΥΝ ζήτησε την παραίτηση της Μ. Δαμανάκη ή την αποδοκιμασία της εξαιτίας των τρομοκρατικών δηλώσεων για την έξοδο από το ευρώ.

Μάλιστα, τη χαρακτήρισαν «μεγάφωνο της διεθνούς κερδοσκοπίας που παίζει παιχνίδια με το ευρώ» και υπενόησαν ότι μπορεί να φέρει ακόμα και ποινικές ευθύνες αφού, όπως υπενθύμισε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, «πριν από 1,5 μήνα περίπου ο Εισαγγελέας κινήθηκε για να εξετάσει έναν ατυχή τορναδόρο από την Κρήτη ο οποίος σε ένα mail μίλησε για έξοδο από το ευρώ», προσθέτοντας: «Άραγε πού είναι σήμερα ο Εισαγγελέας για να εξετάσει τη Μ. Δαμανάκη;».


Σχολιάστε εδώ