Στους δήμους «φορτώνουν» τις εισφορές των αιρετών

Όπως αναφέρει η απόφαση 19165/2011 που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, το ποσοστό των εισφορών που βαρύνουν τον ασφαλισμένο αιρετό που είναι δήμαρχος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ή συμπαραστάτης του δημότη και μέχρι την τοποθέτησή του εργαζόταν σε θέση του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καταβάλλονται στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς από τον δήμο ή την περιφέρεια όπου έχουν εκλεγεί! Το ποσοστό του εργοδότη καταβάλλεται από τον φορέα της οργανικής του θέσης.

Δηλαδή οι αιρετοί που επελέγησαν για τις θέσεις των αντιδημάρχων, των προέδρων δημοτικών συμβουλίων κ.λπ. και πριν τοποθετηθούν εργάζονταν ως γιατροί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ή ως καθηγητές στη δημόσια εκπαίδευση και για να ασκούν τα νέα τους καθήκοντα πήραν άδεια από τις υπηρεσίες τους, δεν θα πληρώνουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά οι ΟΤΑ στους οποίους επελέγησαν.

Την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ/ΟΤΑ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

«Τη στιγμή που ο μέσος εργαζόμενος βογκά κάτω από τη ληστρική επιδρομή άμεσων και έμμεσων φόρων και βλέπει το ”όνειρο μιας αξιοπρεπούς σύνταξης” να χάνεται, η κυβέρνηση ”τολμά” με μια ΚΥΑ που προκαλεί βάναυσα τη στοιχειώδη ”κοινή λογική” να πουλά εκδούλευση στους ”ημετέρους” εξυπηρετώντας τα δομικά στοιχεία ενός πολιτικού συστήματος που στη συνείδηση του πολίτη έχει καταρρεύσει ανεπιστρεπτί».


Σχολιάστε εδώ