Στα Ενδoτερα των ομάδων

• Το δίλημμα που διεκδικεί κομμάτι από τη δόξα του σαιξπηρικού «να ζει κανείς ή να μη ζει» βρήκε πρόσφορο έδαφος και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, επειδή ο τιμωρημένος Αχιλλέας Μπέος μπήκε στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού.

• Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας πήραν τους τρεις βαθμούς. Αλλά οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν πάτημα και κατέθεσαν την ένσταση, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις από τον κόσμο τους, αλλά και τις διαφορετικές θέσεις οι οποίες εκφράστηκαν από πρώην παράγοντες.

• Επίσημα, οι διοικούντες την ΑΕΚ απέδωσαν την ενέργειά τους στην επιθυμία τους να επιβληθούν κυρώσεις στον Αχιλλέα Μπέο. Τους έχει γίνει βραχνάς ο συγκεκριμένος παράγοντας, καθώς εκτός από την προκλητική (πολλές φορές) συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της σεζόν οδήγησε την ομάδα του σε τρεις νίκες επί της Ένωσης.

• Αγωνιστικά, πάντως, στην Ένωση δεν έδειξαν να στηρίζουν την ένσταση. Στην αυλαία των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό προτίμησαν τα πειράματα με τη συμμετοχή παικτών που παρακολουθούσαν όλη τη σεζόν από την εξέδρα, ενώ έμειναν εκτός αποστολής στελέχη όπως ο Μανωλάς και ο Λεονάρντο.

• Με την ένσταση, πάντως, στην ΑΕΚ έχασαν το δικαίωμα να μιλάνε για τον τίτλο που κατέκτησαν εντός γηπέδων το 2008. Το μότο περί «ηθικής Πρωταθλήτριας» θυσιάστηκε από τους σημερινούς παράγοντες στον βωμό των προσωπικών διαφορών τους.

• «Αν ήθελαν να τιμωρήσουν τον Μπέο, ας πήγαινε κάποιος παράγοντας ως μάρτυρας στην ποινική δίκη. Αλλά εκεί απέφυγαν να ασχοληθούν. Απλώς έβαλαν μπροστά την ΑΕΚ και τη μείωσαν στα μάτια του κόσμου», σχολίαζε πρώην κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Ένωσης.

• Ο Μπέος, πάντως,
έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Άλλοι το λένε
ανοικτά, όμως υπάρχουν και παράγοντες ορισμένων ΠΑΕ που αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τη δυσαρέσκειά τους για όσα κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

• Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η στάση του Γιώργου Σπανού. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου είχε έννομο συμφέρον να στηρίξει την ένσταση της ΑΕΚ, καθώς στην περίπτωση που δικαιώνονταν οι «κιτρινόμαυροι» και αποσπούσαν έστω και ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό, τότε οι Περιστεριώτες θα έβγαιναν στην Ευρώπη ως φιναλίστ του Κυπέλλου.

• Ο Σπανός, ωστόσο, προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση. Έλεγε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι έχει μάθει να παίζει τους αγώνες μέσα στα γήπεδα και από τη στιγμή που δεν κατέθεσε ένσταση για όσα έγιναν στον τελικό, δεν υπήρχε λόγος να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή μέσω μιας προσφυγής στα δικαιοδοτικά όργανα.

• Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μια ένσταση από την πλευρά του Ατρόμητου περισσότερους μπελάδες θα προκαλούσε, παρά θα πρόσφερε οφέλη στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Οι Περιστεριώτες θα υποχρεώνονταν να αρχίσουν αμέσως προετοιμασία για να μπουν στα προκριματικά τέλη Ιουνίου.

• Θα έθεταν ουσιαστικά σε κίνδυνο την παραμονή του Ατρόμητου στη Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν. Χωρίς ασφαλώς να έχουν σίγουρη την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

• Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα στοχεύσει ο Παναιτωλικός. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά στο Αγρίνιο βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη, μετά και την εφετινή επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος έγινε η πρώτη ομάδα που μέσα σε 12 μήνες από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει την έξοδό της στην Ευρώπη.

• Ο Κωστούλας είναι εκ φύσεως αισιόδοξος, τόσο ως παράγοντας, όσο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Θεωρεί, λοιπόν, ότι αν γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις, ο Παναιτωλικός μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

• Στο Αγρίνιο υποστηρίζουν ότι το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ. Ποσόν που κάνει ακόμα και μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να ζηλεύουν την τύχη του Μπάμπη Τεννέ.

• Ο προπονητής που ξέρει να κερδίζει ανόδους έχει αποσπάσει τη δέσμευση για την υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου του. Για το οποίο εκφράζει την πεποίθηση ότι θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την επιστροφή του Παναιτωλικού στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

• Είναι άσχετο, αλλά ακούγεται στην πιάτσα των παραγόντων ότι μία από τις παλιοσειρές του χώρου έχει μπει στο σημάδι κάποιων νυν ισχυρών. Αλλά δεν έχει γίνει ακόμα κίνηση εις βάρος του, επειδή εξακολουθεί να περνάει ο λόγος τού μεγάλου αφεντικού.

• Η κατάσταση, πάντως, είναι περίεργη. Η βεντέτα κρατάει από παλιά, αλλά κάποιοι που ξέρουν λένε ότι τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο.

• Έχουν φουντώσει οι φήμες τις τελευταίες ημέρες ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον Νάτσο Σκόκο, ως απάντηση στην πώληση του Τζιμπρίλ Σισέ. Αλλά όσο παραμένει στον αέρα το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, οι φήμες διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν φήμες.

• Στην Παιανία θα έκαναν κίνηση για τον Αργεντινό, αν και παίζει σε διαφορετική θέση από τον Γάλλο. Γνωρίζουν, βέβαια, ότι ο Σκόκο αποτελεί ένα από τα πιο ζεστά ονόματα στη Σούπερ Λίγκα και ενδεχόμενη απόκτησή του θα βοηθούσε στην αγορά χρόνου και στην αποκατάσταση της ηρεμίας.

• Αν συζητούσαν οι «κιτρινόμαυροι» την παραχώρηση του παίκτη με έμψυχα ανταλλάγματα, στον Παναθηναϊκό θα το συζητούσαν αμέσως. Μέχρι και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο θα έβαζαν στο πακέτο για να δελεάσουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά στα Σπάτα εξακολουθούν να τονίζουν ότι ο Σκόκο θα φύγει μόνο για το εξωτερικό.

• Ο Αλέξης Κούγιας κρατάει τον Σπύρο Καλογιάννη στη Φούτμπολ Λιγκ. Μπορεί να εξυφάνθηκαν διάφορα σενάρια για τον Κερκυραίο και την ένταξή του στον Ολυμπιακό ή την ενασχόλησή του με τον ΑΟ Κασσιόπης, αλλά η επιθυμία του δικηγόρου να διεκδικήσει αξίωμα στη μικρή Λίγκα αλλάζει τα δεδομένα.

• Είναι πολλοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους στην προοπτική να αναλάβει ο Κούγιας επιτελικό πόστο. Και προτιμούν την παραμονή του Καλογιάννη, ο οποίος είναι μετριοπαθής, ξέρει να διατηρεί ισορροπίες και γενικά μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.


Σχολιάστε εδώ