Οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και το ανάλγητο ξεζούμισμα θα λειτουργήσουν ως ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Η υπομονή των Ελλήνων –πλην των ΠΡΟΔΟΤΩΝ της πατρίδας τους και των θησαυριζόντων από τη διαπλοκή τους με την εξουσία– έχει τα όριά της. Η οργή και η αγανάκτηση, που πριν από μερικές εβδομάδες αποτελούσαν παθητική και ακίνδυνη εκτόνωση, μεταστρέφονται πλέον σε ΟΠΛΑ ΔΡΑΣΗΣ με ποικιλότροπες μορφές και δεν θα αργήσουν να συνενωθούν σε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ που θα τους ανατρέψει. Γεγονός που το βλέπουν –και το τρέμουν– οι υποστηρικτές των ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ δανειστών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα γνωστά δηλαδή ανθρωπάρια που παριστάνουν τους… ηγέτες!

Η πείνα και η εξαθλίωση, σε συνδυασμό με την κυνική απαίτηση καταλήστευσης της χώρας μας (την οποία αποδέχεται ανερυθρίαστα ο αδιαλείπτως ψευδόμενος Παπανδρέου ο τρίτος), αποτελούν ακατασίγαστα κίνητρα ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. Αφήνω την ολοφάνερη πια παντελή ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για την πατρίδα μας που λειτουργεί ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ στην αναπόφευκτη δυναμική αντίδραση των υπό κατοχή –και μάλιστα ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ– Ελλήνων.

Η Μαρία Δαμανάκη –η Μαριγούλα, όπως την αποκαλούν όσοι γνωρίζουν την κομματική της διαδρομή από το ΚΚΕ στον ΣΥΝ κι από τον ΣΥΝ (του οποίου υπήρξε επικεφαλής) στο ΠΑΣΟΚ– έσπευσε ως Επίτροπος της Κομισιόν να προστεθεί σε εκείνους που κατατρομοκρατούν τους συμπατριώτες της! «Θα ήταν κρίμα για το σάλιο μας αν τη φτύναμε», μου είπε στο τηλέφωνο πρώην στενός της φίλος.

Θεωρώ χρήσιμο, ως ένδειξη της πανελλήνιας κατακραυγής εις βάρος του Παπανδρέου του τρίτου και του θρασύτατου σφουγγοκωλάριου των ξένων Παπακωνσταντίνου, να αναφερθώ σε καταπελτικά άρθρα ακόμα και ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ εφημερίδων. Ο Βασίλης Βέργης, εκδότης και άριστος αρθρογράφος της εφημερίδας «Goal News» ξεκατινιάζει αμφοτέρους στο φύλλο της Τετάρτης, για παράδειγμα, ανατρέχοντας στις προεκλογικές δηλώσεις των δύο αυτών κυρίων για να καταλήξει στα μετεκλογικά… κατορθώματά τους –μιλάει για «τα πιο σκληρά μέτρα από τη Μεταπολίτευση, εδώ και 37 χρόνια δηλαδή»– και καταλήγει ως εξής: «Είναι η πιο ληστρική επιδρομή που έγινε ποτέ στο οικογενειακό εισόδημα. Σε συνδυασμό με όσα έχουν προηγηθεί, αλλά και τις διαρκείς μειώσεις μισθών, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου οδηγούν, έπειτα από έναν χρόνο σκληρού Μνημονίου και ρεσιτάλ ψεύδους, τους Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση. Το θράσος τους συγκεντρώνεται στην προχθεσινή (σ.σ.: της Δευτέρας) φράση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο: “Η μάχη συνεχίζεται και σε αυτήν τη μάχη το πατριωτικό καθήκον δεν συγχωρεί λιγοψυχία”. Σε αυτήν τη μάχη ο Έλληνας επιλέγει, φαίνεται, τον… τρόπο του θανάτου». (Συγχαίρω από καρδιάς τον Βασίλη Βέργη, διότι τα γράφει αυτά, ενώ υπήρξε, όπως και οι πλείστοι Έλληνες άλλωστε, οπαδός του ΠΑΣΟΚ.)

Τα προαναφερθέντα οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπως κατάντησε, χάνει κάθε μέρα που περνάει τη λαϊκή του βάση. Οι δυνάμεις που ακόμα το στηρίζουν, πλην των γνωστών –και εμετικών– εξαπτερύγων, είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ημεδαπού και ασφαλέστατα αλλοδαπού. Η σημαντική απομείωση της απήχησής του οφείλεται και στον αλληλοσπαραγμό των υπουργών του, πράγμα που ισούται με αλληλοεξουδετέρωσή τους και κατά συνέπεια αδράνεια και απραξία, που συγκαλύπτονται με χωρίς περιεχόμενο αχαλίνωτη φλυαρία. Σε μέγα… αστέρι αυτού του είδους της φλυαρίας έχει αναδειχθεί ο διακηρύσσων έμμεσα τις αρχηγικές του φιλοδοξίες Λοβέρδος! Όσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν ριζικά με τα ληφθέντα ήδη ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΑ και ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΑ νέα μέτρα, δεν τολμούν να αρθρώσουν τη διαφωνία τους και προσπαθούν, ματαιοπονώντας, να εξαπατήσουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους των εκλογικών τους περιφερειών με μισόλογα εντός και εκτός Βουλής. Με αυτές τις συμπεριφορές συντελούν, χωρίς να το υποψιάζονται, στην ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτέλεσε ο αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑΧ FM και ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, τα οποία είπε πως πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από αναπτυξιακά μέτρα και προστασία του εισοδήματος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Με εκβιασμούς, απειλές και εκφοβισμούς, πώς συμβιβάζεται η επίκληση για συναίνεση σε επίπεδο κορυφής; Αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας και του κάθε πολίτη χωριστά είναι δυνατόν οι κατά κόρον προρρηθέντες λεονταρισμοί να έχουν αποτέλεσμα; Σε τι να συναινέσουν οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι συνταξιούχοι των ελάχιστων εκατοντάδων ευρώ, οι διαβιούντες κάτω από το όριο της φτώχειας και οι λιμοκτονούντες συνάνθρωποί μας; Στον περαιτέρω στραγγαλισμό τους; Το Μνημόνιο, που ΔΕΝ ΗΤΑΝ μονόδρομος, απέτυχε παταγωδώς. Τρανή απόδειξη η επιβολή του νέου Μνημονίου των δήθεν ξένων προστατών μας, το οποίο αποτελεί στην πράξη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του πρώτου. Και μη μου πει κανείς ότι οι λέξεις «Μνημόνιο» και «μνημόσυνο» εκφέρθηκαν ως ευτελές λογοπαίγνιο ή, η δεύτερη, ως παραδρομή λεκτική, σύμφωνα με τη θεωρία του Φρόιντ.

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Ή: «Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως». Κανένας φυσικά δεν τα τρώει, αφού με τα τόσα χονδροειδέστατα ψέματά του έχει πάθει βαρυστομαχιά. Όσο για το «άλλο μονοπάτι», ας είμαστε επιφυλακτικοί. Διότι ο… πάμπτωχος Δασκαλόπουλος δεν είπε αυτοβούλως τα περί δημοψηφίσματος. Τα είπε ως λαγός του Γιωργάκη. Ο οποίος, όπως γράφει το Olympia.gr, θέλει να δικαιωθεί με ένα κατάπτυστο δημοψήφισμα που η διαζευκτική του δυνατότητα θα είναι ουσιαστικά μονοσήμαντη! Ιδού η σχετική αποκάλυψη: «Οι πολιτικοί απατεώνες ετοιμάζουν εκβιαστικό δημοψήφισμα, ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΔΡΑΧΜΗ, για να εισπραχθούν τα (αμύθητης αξίας) CDS (από τους αδίστακτους κερδοσκόπους) και να ρίξουν την ευθύνη στη “λαϊκή ετυμηγορία”». Μου είναι τόσο απίθανο και τόσο προδοτικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που αρνούμαι έστω και να το φανταστώ.

ΥΓ.: Φιάσκο το περιττό συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναμενόταν άλλωστε.


Σχολιάστε εδώ