Κοινωνία δικαίου και δικαιωμάτων σημαίνει ασφάλεια των πολιτών

«Ένας θάνατος είναι τραγωδία, αλλά 1.000 θάνατοι στοιχείο στατιστικής» συνήθιζε να λέει ο Ιωσήφ Στάλιν. Πολιτικός που δεν έχει μείνει στην Ιστορία για τα δημοκρατικά του πιστεύω.

Στην Ελλάδα όμως, που ζούμε σε Δημοκρατία, ένας σαραντατετράχονος Έλληνας δεν μπόρεσε να βιώσει την πιο ευτυχισμένη, ίσως, στιγμή της ζωής του.

Η στυγερή δολοφονία του αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή ώστε όλοι, ακόμα και οι πιο ανεκτικοί στα φαινόμενα της λαθρομετανάστευσης, να αντιληφθούμε πως «Κοινωνία Δικαίου και Δικαιωμάτων, πάνω από όλα σημαίνει εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών». Και δη των ελλήνων πολιτών.

Είναι κοινή παραδοχή πως το τραγικό γεγονός δεν αποτελεί ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Στην καρδιά της πρωτεύουσας. Κατʼ ουσίαν έρχεται να σφραγίσει ανεξίτηλα, δυστυχώς, την ηθική χρεοκοπία. Βασική επιλογή της κάθε κυβερνητικής πολιτικής είναι να αποφευχθεί η οικονομική χρεοκοπία της χώρας. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια και χωρίς αμφιβολία η επίτευξή της θα απαιτήσει θυσίες από τον ελληνικό λαό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως απορρέει από την πιθανότητα της κοινωνικής χρεοκοπίας, δηλαδή να διασωθεί οικονομικά η χώρα και να αποσαθρωθεί η ελληνική κοινωνία.

Κοινωνικά συσσίτια, άστεγοι, επαίτες, χρεωμένοι αυτόχειρες, καταθλιπτικοί άνεργοι, απεγνωσμένοι χαμηλόμισθοι και αύξηση της εγκληματικότητας συνθέτουν αργά αλλά σταθερά μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, πρωτόγνωρη σε πολλούς.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, εάν προστεθούν και οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ χάους, φόβου και ανασφάλειας.

Τα ευχολόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν έχουν θέση αυτήν τη στιγμή.

Απαιτούνται αμέσως δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η Πολιτεία, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνεργασία της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οφείλει και πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Προφανώς και σε άλλες περιοχές.

Η σχολή της Εγκληματολογίας, που θέλει «γκέτο για να τους ελέγχουμε», πρέπει να τελειώσει. Οι γκετοποιημένες περιοχές φτιάχνουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων, οξύνουν τα φαινόμενα βίας, προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε άμεσα και δραστικά τι σημαίνει η δολοφονία του 44χρονου συμπατριώτη μας, η Ιστορία θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά ως τραγωδία.


Σχολιάστε εδώ