ΚΚΕ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η εν λόγω φράση δείχνει ότι στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα ότι τα λεφτά του Δημοσίου φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο, όπως έχει δηλώσει τρομοκρατικά ο υπουργός Οικονομικών.

Στο ΚΚΕ ξακαθαρίζουν κατηγορηματικά ότι το κόμμα τους δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή συναίνεση στις κυβερνητικές επιλογές και κάνουν λόγο για ιδεολογική τρομοκρατία και ωμό εκβιασμό που ασκείται στον λαό προκειμένου να περάσουν τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα.

Τα διλήμματα «συμμόρφωση ή πτώχευση και έξοδος της χώρας από το ευρώ» δεν πρέπει να αφορούν τον λαό, λένε στον Περισσό, υπογραμμίζοντας ότι τίθενται προκειμένου να χρεοκοπήσει οριστικά ο λαός και παράλληλα να διευρυνθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι από τη σύσκεψη δεν βγήκε είδηση εκλογών, αλλά εκτίμησε με σημασία ότι αυτές μπορεί να γίνουν οποτεδήποτε, με την επίκληση κάποιου «έκτακτου γεγονότος». Τέτοιο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η προπαγάνδα ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου της «τρόικας» ή η επιδίωξη κάποιων να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, όπως κινδυνολόγησε πρόσφατα η Επίτροπος Μ. Δαμανάκη.

Όπως είναι φυσικό, το ΚΚΕ δεν συναίνεσε στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος από την Προεδρία της Δημοκρατίας και, όπως ξεκαθαρίζουν τα στελέχη του, ο μόνος δρόμος πλέον είναι να συμπορευθεί ο λαός με το ΚΚΕ στην κατεύθυνση της ανατροπής του ίδιου του συστήματος, αφού διαφορετικά δεν μπορεί να δοθεί καμία διέξοδος.

Τονίζουν δε ότι ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί το ΚΚΕ γιατί αποτελεί εγγύηση, αφού εδώ και μια εικοσαετία μιλούσε για τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ και είχε προειδοποιήσει, όταν άλλοι πανηγύριζαν, για τα δεινά που θα φέρει στον λαό το ευρώ και η
ΟΝΕ. Χρειάζεται, λένε, η ανάπτυξη ενός χειραφετημένου λαϊκού κινήματος που θα συμπορεύεται με το ΚΚΕ, χωρίς ο ένας να καταπιεί τον άλλο.

Υπογραμμίζουν δε ότι ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις προσπάθειες που θα γίνουν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, αφού αυτό διαθέτει αρκετές εφεδρείες που θα χρησιμοποιηθούν όταν κριθεί σκόπιμο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η καρατόμηση παιδιών του συστήματος προκειμένου να επιβιώσει.

Η εκτίμηση που κάνουν στο ΚΚΕ είναι ότι παρά τα όσα φαίνονται στον δημόσιο διάλογο, η συναίνεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι στρατηγική και δεδομένη και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί περιορίζονται στο ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνει η απαξίωση του δικομματισμού και ταυτόχρονα η αδυναμία μιας μονοκομματικής κυβέρνησης να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμμαχίες που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση μέτρων που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Από αυτήν την άποψη, τονίζουν, οι πιέσεις από την πλευρά του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας για ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση δεν αφορούν κυρίως την πιο στενή συνεργασία σε επίπεδο Βουλής, αλλά την εμπέδωση αυτής της συναίνεσης στο κοινωνικό επίπεδο, με στόχο να αναχαιτιστεί η λαϊκή αγανάκτηση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά της Αλ. Παπαρήγα ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν θα διστάσουν ακόμα και να μικρύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, αφού αυτό που κυριαρχεί στην παρούσα οικονομική κρίση είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».


Σχολιάστε εδώ