Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στην επιστολή που είχαν αποστείλει προς τον πρωθυπουργό 7 ναύαρχοι, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ με την οποία εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις διαδοχικές περικοπές προγραμμάτων εξοπλισμών και προσλήψεων μάχιμων στελεχών.
Συνεχίζοντας στην απάντησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζει:

«Ο περιορισμός των δαπανών του ΥΠΕΘΑ σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνιστά καθυστερημένη και υποχρεωτική άσκηση εκλογίκευσης και διαφάνειας. Μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερα στοχευμένες επιλογές, να αξιοποιήσουμε υφιστάμενα πανάκριβα οπλικά συστήματα και κυρίως να εστιάσουμε στην εκπαίδευση και την ικανότητα των στελεχών μας, που είναι το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα και ο βασικός πολλαπλασιαστής ισχύος που διαθέτουμε.

Με το πνεύμα αυτό και στο πλαίσιο της Νέας Δομής Διοίκησης και της Νέας Δομής Δυνάμεων (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ν. 3883/2010) το ΣΑΓΕ με πρόταση του κ. αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια το ΣΑΜ διαμόρφωσε το 15ετές μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών που καλύπτει τις καλά μελετημένες ανάγκες των κλάδων και παραλλήλως σέβεται το δημόσιο χρήμα, τους κόπους και την αγωνία του ελληνικού λαού».

Καταλήγοντας ο υπουργός Άμυνας ενημερώνει τους 7 επίτιμους αρχηγούς ΓΕΝ ότι στις 9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν με τον αρχηγό ΓΕΝ προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Να σημειώσουμε ότι την επιστολή των 7 ναυάρχων προς τον πρωθυπουργό είχε αποκαλύψει πρώτο το «Π» και με βάση το δημοσίευμα αυτό είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Γιʼ αυτό και η απάντηση του υπουργού Άμυνας προς τους 7 ναυάρχους κοινοποιήθηκε και προς τον εν λόγω βουλευτή.


Σχολιάστε εδώ