Ζητούν από τον Πατέρα να μπει μπροστά και να κρατήσει τον Σισέ

O κόσμος του «τριφυλλιού», ωστόσο, έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής του Σισέ και αναζητά τρόπους για να μείνει ο παίκτης στην Ελλάδα. Μία από τις πρωτοβουλίες που σκέφτονται να αναλάβουν οι οπαδοί είναι η προσέγγιση των μεγαλομετόχων που απέχουν αυτήν την περίοδο. Ουσιαστικά οι οπαδοί θέλουν να ζητήσουν τη μεσολάβηση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σισέ και σε πολλές περιπτώσεις τον επηρεάζει. Εκεί ποντάρουν, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και την κάλυψη τμήματος από το συμβόλαιο του γάλλου επιθετικού. Ο πρώην πρόεδρος, άλλωστε, είχε προσφερθεί πέρσι δημόσια να βάλει χρήματα για να διευκολύνει την απόκτηση του Γκαλάς από την Άρσεναλ και οι οπαδοί δεν βλέπουν για ποιον λόγο να μην το πράξει φέτος για τον Σισέ.

Μπαίνει επενδυτής

Την παραμονή του Σισέ, πάντως, επιθυμούν και αρκετοί μέτοχοι. Κυρίως επειδή θεωρούν ότι έτσι θα υπάρξει προσωρινή ανακωχή με τους οργανωμένους οπαδούς, ενώ θα αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτήν την περίπτωση, οι «πράσινοι» θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι του ανοίγματος, καθώς θα έχουν έσοδα που μπορεί να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, θεωρείται δεδομένη και η συμμετοχή νέου επιχειρηματία στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Μπορεί ο Γιώργος Προκοπίου να διέψευσε κάθε ενδεχόμενο απόκτησης μετοχών, αλλά καθημερινά στον αθλητικό Τύπο γίνεται λόγος για επαφές του Γιάννη Βαρδινογιάννη με διάφορους επιχειρηματίες, ώστε να αποκτήσουν συμπαίκτες όσοι μέτοχοι παραμείνουν ενεργοί. Ο Τζίγγερ και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχουν ουσιαστικά εκφράσει τη βούληση να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης το έχει ήδη πράξει. Αν μπει ακόμα ένας νέος μέτοχος, τότε μπορεί να κλείσει το άνοιγμα της ΠΑΕ και σε συνδυασμό με το συμμάζεμα του μπάτζετ να πορευθούν με ασφάλεια οι «πράσινοι» στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας τους.

Επιμένει ο Πολέμης για πρόεδρος

Μία σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να ρυθμιστεί αφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο Γόντικας θα εξακολουθήσει να τρέχει τα βασικά ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά όλοι στην Παιανία αντιλαμβάνονται την ανάγκη να βρεθεί ένας παράγοντας, ο οποίος θα βγει μπροστά και θα τραβήξει κουπί στις δύσκολες στιγμές.

Βασικός υποψήφιος είναι ο Αδαμάντιος Πολέμης. Ο εφοπλιστής εξακολουθεί να αφιερώνει χρόνο στον Παναθηναϊκό και δείχνει ξεκάθαρα ότι μπήκε στην κούρσα για την ανάληψη της προεδρίας. Το γεγονός ότι κάλυψε ήδη το ποσοστό που του αναλογεί στην αύξηση, του δίνει ένα πλεονέκτημα. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης η καλή συνεργασία του με τον Γόντικα, αλλά και η σχέση που ανέπτυξε με τον Στέφανο Ησαΐα, που τρέχει επικοινωνιακά τα ζητήματα των «πρασίνων». Επίσης ρόλο μπορεί να παίξει η διεισδυτικότητα που έχει στους οργανωμένους οπαδούς, κυρίως μέσω του γιου του.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον νέο επενδυτή και αν αυτός θελήσει να βγει μπροστά. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπερδευτούν κάπως τα δεδομένα. Όπως το ίδιο θα συμβεί και εάν παίξει η υποψηφιότητα του Γιώργου Νίκα, ο οποίος φάνηκε να παίρνει αποστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες φώναξε «παρών» σε κάθε δραστηριότητα του «τριφυλλιού» και προφανώς αποκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του με τους βασικούς μετόχους, που είχαν διαταραχθεί τον Ιανουάριο.


Σχολιάστε εδώ