Δεν του βγήκε το χαρτί…
Με δεδομένη τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε επενδύσει σε δύο ενδεχόμενα, με κοινό παρονομαστή τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη διακυβέρνηση της χώρας: τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και τις εκλογές.
Το πρώτο σενάριο μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά την κατηγορηματική άρνηση τόσο του Αντ. Σαμαρά όσο και του Αλ. Τσίπρα, οι οποίοι στη διάρκεια του συμβουλίου επισήμαναν, πέραν των άλλων, ότι η «λύση» αυτή προσκρούει στις επιταγές του Συντάγματος. Στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κ. Καρατζαφέρης είχε ότι στη συγκεκριμένη κυβέρνηση θα καλείτο να… συμβάλει και ο ΛΑΟΣ και να αναλάβει δύο ή και περισσότερα υπουργεία. Προφανώς θεωρούσε ότι αν υπουργοποιηθεί ο Άδ. Γεωργιάδης ή ο Αστ. Ροντούλης θα άνοιγε ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας.
Το δεύτερο σενάριο στο οποίο έχει επενδύσει τις… υψηλές του φιλοδοξίες ο κ. Καρατζαφέρης είναι, όπως προαναφέραμε, οι πρόωρες εκλογές. Με το σκεπτικό ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και ο ΛΑΟΣ θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν καταφέρουν να συνεργαστούν κυβερνητικά.
Επιθυμία και επιδίωξή του είναι οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατόν και πάντως νωρίτερα από το φθινόπωρο. Κι αυτό διότι φοβάται ότι από τον Σεπτέμβριο η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία και –το… χειρότερο για τον ίδιο– θα αρχίσει να δημιουργείται «ρεύμα» υπέρ της ΝΔ σε τέτοιο βαθμό που στην πορεία θα διαμορφωθούν προϋποθέσεις αυτοδυναμίας. Σε μια τέτοια εξέλιξη θα βρεθεί σε δυσχερή θέση και ο ρόλος του ΛΑΟΣ θα περιορισθεί αισθητά, αν δεν συρρικνωθεί.
Μετά τη διακήρυξη του Γ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές οι ελπίδες του κ. Καρατζαφέρη να… αναλάβει τις τύχες της χώρας, έστω και ως συνέταιρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, εξανεμίσθηκαν. Η απογοήτευση για το αποτέλεσμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ήταν ανάγλυφα αποτυπωμένη στα πρόσωπα τόσο του κ. Καρατζαφέρη όσο και του Άδ. Γεωργιάδη κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο.