Άγιος Παντελεήμονας θα γίνει ο Νέος Κόσμος!

Αν συμβεί αυτό, τότε το Δρουγούτι, που είναι η παλιά ονομασία της περιοχής, θα μετατραπεί σε γκέτο, αφού… παραδοσιακά οι δρόμοι γύρω από τον χώρο όπου μοιράζεται το συσσίτιο των αστέγων πλημμυρίζουν από περιθωριακά στοιχεία.

Βέβαια η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο όνομα της «ανάκτησης» του κέντρου, αλλά η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης είναι προδήλως λανθασμένη, αφού βρίσκεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, το «Intercontinental», και κοντά στο «Ledra Marriott», δύο βήματα από τη Συγγρού και σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη. Πάντως οι χώροι έχουν ήδη βρεθεί, αφού πρόκειται για τα δημοτικά καταστήματα στις εργατικές πολυκατοικίες που επί χρόνια έμεναν ξενοίκιαστα και τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση ιατρικών υλικών από τα δημοτικά ιατρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8% όσων σιτίζονται δωρεάν από τον δήμο είναι τοξικομανείς που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνη και συνήθως –τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η εμπειρία– εγκαθίστανται στην περιοχή (πάρκα, πλατείες, εισόδους σπιτιών κ.λπ.), όπου τους παρέχεται δωρεάν τροφή. Επόμενο είναι λοιπόν να συγκεντρώνονται γύρω τους και όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά (εμπόριο, κλοπές, πορνεία, εγκληματικότητα, περιθωριακοί τύποι κ.λπ.).

Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει η μεταφορά, αλλά αν συμβεί πριν από τις 5 Ιουλίου, θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κι αυτό γιατί τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον άξονα Βουλιαγμένης, Συγγρού, Καλλιρρόης έχουν κλειστεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου, από χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα Special Olympics. Ακριβώς δηλαδή στη γειτονιά όπου δύο φορές την ημέρα θα συγκεντρώνονται οι τοξικομανείς της Αθήνας είτε για να φάνε είτε για να βρουν τη δόση τους. Τέτοια τουριστική προβολή…

Σήμερα έληξε εξάλλου η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη 35 ατόμων για την περαίωση έργων υποστήριξης λειτουργιών του ΚΥΑΔΑ. Από αυτούς, πέντε θα είναι ψυχολόγοι, δύο κοινωνιολόγοι, ένας φαρμακοποιός, ένας γυμναστής, τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί, ένας φυσικοθεραπευτής, έξι σιτιστές, ένας οδηγός, πέντε βοηθοί τραπεζοκόμοι και οι υπόλοιποι διαφόρων παρεμφερών ειδικοτήτων.


Σχολιάστε εδώ