Kυριακατικα

• ΣΤΗ… ΜΗΤΡΙΚΗ του γλώσσα, τα αγγλικά (και όχι τα ελληνικά), προτίμησε να μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο του «Economist» που πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά, προφανώς ούτε και η τελευταία. Από κοντά κι ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος μίλησε επίσης στα αγγλικά. Αντίθετα, ο Αντ. Σαμαράς μίλησε στα ελληνικά, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί (Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης κ.ά.) Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι, αν και πρόεδρος, θα μιλήσει στα ελληνικά, «τη μητέρα των γλωσσών της Ευρώπης», όπως είπε.

• ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του «Economist» είχαμε άλλο ένα κρούσμα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Άμυνας Β. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ατυχή» την απόφαση για τη μη κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης υποστήριξε από του βήματος ότι το έργο προχωράει κανονικά, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα περιβάλλοντος. Τι από τα δύο ισχύει; Αν συμφωνήσουν μεταξύ τους τα κυβερνητικά στελέχη, ίσως να το πληροφορηθούμε…

• Κατά κοινή ομολογία, οι ξένοι που μίλησαν στο Συνέδριο ήταν πολύ προσεκτικοί στις αναφορές τους για την κατάσταση στην Ελλάδα. Έδειχναν περισσότερο αισιόδοξοι από μας για τις προοπτικές της οικονομίας μας και λιγότερο καταστροφολόγοι.


Σχολιάστε εδώ