ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

• ΣΕ μέγα δίλημμα έχει περιέλθει, όπως πληροφορούμαι, ο Ευάγγελος Αντώναρος. Δεν μπορεί να αποφασίσει σε ποια ακριβώς περιφέρεια θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Πιθανολογώ ότι το δίλημμά του έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι αναρίθμητες οι περιφέρειες που ερίζουν για να τον φιλοξενήσουν στα ψηφοδέλτιά τους. Κι οι ψηφοφόροι της ΝΔ τον περιμένουν φυσικά με… ανοιχτές αγκάλες, κάπως σαν τον Σισέ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Τέλος πάντων, ο κ. Αντώναρος θα επιλέξει, όπως λέει, μεταξύ των περιφερειών της Αθήνας.

• ΤΙ το ʼθελε ο Γιάννης Μιχελάκης να πει –στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής– ότι τα λεφτά θα βρεθούν για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς στο «Ζάππειο 2»; Έσπευσαν, όπως ήταν φυσικό, διάφορα Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνα κ.ά.) να το παραλληλίσουν με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Στη Λ. Συγγρού επικράτησε προς στιγμήν αναστάτωση μπροστά στον κίνδυνο η συγκεκριμένη θεωρία να περάσει στους πολίτες. Πάνω στα… νεύρα του ο κ. Μιχελάκης παρενέβη σε ραδιοφωνική εκπομπή κι αφού είπε όσα είχε να πει, κατήγγειλε ως… «προβοκάτορα» τον δημοσιογράφο που είχε τολμήσει να κάνει τον σχετικό παραλληλισμό. Εκτός από τα λεφτά, μάλλον έχει χαθεί και η ψυχραιμία…

• Ψηλή και καμαρωτή με βήμα ταχύ έβγαινε από τη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης η Ντόρα, αρχηγός, ως γνωστόν, κόμματος και πέφτει πάνω σε δημοσιογράφο που με αυτάρεσκο τρόπο του λέει:
– Είδες; Δικαιώθηκα…
Τι εννοούσε δεν εξήγησε… Προφανώς που ψήφισε το Μνημόνιο και βοήθησε έτσι να πλησιάσει ο «Τιτανικός» πιο κοντά στο παγόβουνο, και τελικά ο μόνος που δικαιώνεται είναι ο Παπακωνσταντίνου. Πάντως, Ντόρα μου, μέχρι στιγμής δεν δείχνει ο κόσμος της Κεντροδεξιάς να συμφωνεί με τα περί δικαίωσής σου, εξ ου και δεν πυκνώνει τις τάξεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σου (κάπου ηχεί το ίδιο με εκείνο το «Αθήνα – Συμμαχία» που ως δήμαρχος είχες βάλει στα σκουπιδιάρικα…) και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… Ο μόνος που δικαιώθηκε είναι ο μπαμπάς που εξ αρχής ήταν αντίθετος στο… παιχνιδάκι που έφτιαξε.

• ΜΕΧΡΙ πρότινος κάθε φορά που ανέκυπτε μείζον ζήτημα στη χώρα ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητούσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα στην Ηρώδου Αττικού να… παίρνουν ανάποδες.
Φρόντισαν, που λέτε, να του διαμηνύσουν με τον τρόπο τους ότι «πρέπει να σταματήσει αυτό το καλαμπούρι»! Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το πήρε το «μήνυμα», γιʼ αυτό και ζήτησε στη σύσκεψη με θέμα την οικονομία «να μην μπλέξουν» τον Κάρολο Παπούλια.
Πρωτοτυπώντας, ως συνήθως, πρότεινε στη συγκεκριμένη σύσκεψη να κληθούν μόνο οι πρόεδροι των κομμάτων που συμφωνούν με τη… συναίνεση. Προφανώς τα έχει ελαφρώς μπερδέψει: Νομίζει ότι το Συμβούλιο Αρχηγών είναι πάρτι γενεθλίων, όπου καλούμε μόνο όσους συμπαθούμε!

• ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και… πληθύνονται οι μετά Χριστόν προφήτες. Στον μακρύ κατάλογο προσέθεσε το όνομά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι εξαρχής «δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι το Μνημόνιο θα αποτύχει»! Το γιατί έναν χρόνο τώρα δεν το έλεγε, πολύ περισσότερο δε –με ποικίλους τρόπους– «έβαζε πλάτη» στη κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, δεν θεώρησε σκόπιμο να το εξηγήσει. Ίσως όλο αυτό το διάστημα να είχε άγχος… αν θα πάρει ο Ολυμπιακός το Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο.


Σχολιάστε εδώ