Τον… στρίμωξε εις τριπλούν

Η πρώτη αφορούσε το πραγματικό περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η δεύτερη την ανάρτηση από παρακρατικό σύλλογο μειονοτικών, σε εκδήλωσή του στην Κωνσταντινούπολη, «σημαίας» της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»! Και η τρίτη αφορά την ανάγκη να πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, της οποίας ως Ημέρα Μνήμης έχει αναγνωριστεί η 19η Μαΐου.

Ο Παναγιωτόπουλος, στην πρώτη ερώτησή του, κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία και, με δεδομένες τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τους ισχυρισμούς Νταβούτογλου περί «γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο», ζητάει από τον υπουργό των Εξωτερικών, μεταξύ των άλλων, να του απαντήσει αν η Τουρκία έχει θέσει ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στις συνομιλίες κορυφής ή στις διερευνητικές επαφές. Και εάν ναι, τι έπραξε η κυβέρνηση. Επίσης, γιατί δεν έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών την εγκατάλειψη από την Τουρκία των ισχυρισμών για την ύπαρξη «γκρίζων περιοχών στο Αιγαίο».

Σίγουρα θα ανέβουν πολύ ψηλά οι τόνοι στη Βουλή όταν προσέλθει ο υπουργός Εξωτερικών για να μιλήσει εφʼ όλης της ύλης, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Σχολιάστε εδώ