Τι ετοίμαζαν στην Πεύκη οι δύο των «Πυρήνων της Φωτιάς»;

Όπως είναι γνωστό, ο 21χρονος μαζί με έναν συνεργό του συνεπλάκησαν με τους άντρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι ζήτησαν να τους ελέγξουν γιατί περιεργάζονταν ένα μηχανάκι που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν κλεμμένο! Μόλις οι αστυνομικοί τούς ζήτησαν να σταματήσουν, εκείνοι άρχισαν να τρέχουν και να πυροβολούν τους διώκτες τους. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από βλήματα όπλου, τύπου Glock, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ενέργεια. Αλλά και ο 21χρονος τρομοκράτης δεν έχει λάβει μέρος ξανά. Ο άλλος διέφυγε με το περιπολικό, το οποίο τελικά εγκατέλειψε στην Κηφισιά.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο 21χρονος ταυτοποιήθηκε και πλέον είναι γνωστά τα στοιχεία του στην Ασφάλεια, η οποία κάνει έρευνες για να εντοπίσει τον δεύτερο δράστη, αλλά και άλλους συνεργάτες ή συντρόφους του.

Εκείνο που έχει κάνει αίσθηση στους έμπειρους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση είναι η ευκολία με την οποία ένα 21χρονο παιδί σηκώνει το όπλο για να σκοτώσει! Το σημείο που προσπαθεί να διαλευκάνει η Αντιτρομοκρατική τώρα είναι τι ετοίμαζαν οι δύο νεαροί τρομοκράτες και γιατί κατόπτευαν τη συγκεκριμένη περιοχή. Έψαχναν κάτι; Παρακολουθούσαν κάποιον ή πήγαιναν να αφήσουν κάπου τα αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω τους (όπλο, γεμιστήρες, φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία);

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να δώσει και κάποια στοιχεία ο συλληφθείς όταν αρχίσει να ανακρίνεται, αν και δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για κάτι τέτοιο μια και οι τρομοκράτες αυτών των οργανώσεων είναι «σκληροί» και δεν μιλάνε…

Ο συλληφθείς ήταν ένας από τους 3-4 καταζητούμενους από την Αντιτρομοκρατική, που αξίζει να σημειωθεί δεν τον ήξεραν, απλώς είχαν εντοπίσει κάποια χαρακτηριστικά του.


Σχολιάστε εδώ