Στον Ολυμπιακό θέλουν αλλαγή 10 διαιτητών λόγω… παρελθόντος

Ο κερκυραίος ρέφερι είναι ανεπιθύμητος για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο γύρο. Φυσικά δεν μπορούσε να στηρίξει ο Μαρινάκης τη δυσαρέσκειά του στα λάθη ή τις παραλείψεις του Κάκου σε εκείνο το ματς.

Γι’ αυτό και επικαλέστηκε τη λανθασμένη στάση του σε όσα συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου. Αλλά όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρουν ότι απλώς στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του τελικού η κορυφή του παγόβουνου.

Ο Κάκος περιλαμβάνεται σε μια λίστα διαιτητών, για τους οποίους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θεωρεί ότι επιβάλλεται η αντικατάστασή τους. Μάλιστα έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Αίτημα ανεπίσημο αλλά υπαρκτό, που τέθηκε υπόψη του προέδρου της ΕΠΟ τη βραδιά που βραβεύτηκαν από τη Νόβα οι κορυφαίοι της σεζόν. Ο Μαρινάκης και ο Πιλάβιος αποχώρησαν μαζί και εκεί που πήγαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έθεσε ζήτημα αντικατάστασης τουλάχιστον 10 διαιτητών με το επιχείρημα ότι έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να τους βλέπει άλλο γιατί έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένες καταστάσεις», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης στον Πιλάβιο, από τον οποίο αρχικά ζήτησε την αλλαγή και άλλων διαιτητών, αλλά κατέληξαν στους 10. Ακόμα και αυτοί, όμως, δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν μέσα σε ένα καλοκαίρι και λογικά, εάν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στους πίνακες, αυτό θα συμβεί σε δύο δόσεις.

Δυσαρέσκεια για Μαθία

Μέχρι να αλλάξουν οι πίνακες, ο Μαρινάκης καλείται να δώσει λύσεις σε μια σειρά εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Με πρώτο και καλύτερο την αδυναμία που παρουσιάζει έως τώρα ο Εντουάρντο Μαθία στις διαπραγματεύσεις. Ο ισπανός τεχνικός διευθυντής απέτυχε στη διαχείριση του Κέβιν Μιραλάς, του Ούρκο Πάρντο, ακόμα και του Ράφικ Τζιμπούρ. Με τον τελευταίο να εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι για τους «ερυθρόλευκους» καθώς στο περιβάλλον του εξακολουθούν να ισχυρίζονται πώς είναι ελεύθερος και μπορεί να διαπραγματευθεί από μηδενική βάση την παραμονή του στους «ερυθρόλευκους».

Απάντηση με ηχηρή μεταγραφή

Ένας άλλος πονοκέφαλος του Μαρινάκη αφορά στα εισιτήρια διαρκείας. Η έκδοσή τους προκάλεσε αρνητικά σχόλια καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι τιμές θα ήταν φθηνότερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Μάλιστα έγινε αντιληπτή μια διάθεση από σημαντικό κομμάτι του κόσμου να τηρήσει στάση αναμονής. Γι’ αυτό και οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός παίκτη, ο οποίος θα λειτουργήσει και ως κράχτης. Μάλιστα στο περιβάλλον της πειραϊκής ομάδας γίνεται λόγος για μεταγραφή πιο ηχηρή από εκείνη του Άλμπερτ Ριέρα με στόχο την προώθηση των διαρκείας, σε μια σεζόν που η εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κάνει ελκυστικά τα πακέτα ούτως ή άλλως. Αλλά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα ο κόσμος χρειάζεται και μια έξτρα ώθηση για να αγοράσει διαρκείας. Έτσι στον Ολυμπιακό κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, έστω και αν μπορεί να ξεφύγουν κάπως από το μπάτζετ, το οποίο είχαν προγραμματίσει να διαθέσουν για την απόκτηση των μεταγραφικών στόχων.


Σχολιάστε εδώ