Σε σας στηρίζομαι!

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ της μεγάλης νίκης της παράταξης της ΝΔ στις φοιτητικές εκλογές ήταν το κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε στην κεντρική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αντ. Σαμαρά. Στη διάρκεια της ομιλίας του και κάτω από τις επευφημίες των γαλάζιων φοιτητών και σπουδαστών, σημείωσε ότι «δεν πολεμάμε κανέναν, πολεμάμε την ηττοπάθεια, πολεμάμε όσους θέλουν αδιέξοδο τον δρόμο μας, πολεμάμε όσους δεν κατάλαβαν την πρότασή μας και θέλουν να διαιρέσουν την Ελλάδα». Απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «από εσάς ο ελληνικός λαός περιμένει το μήνυμα της ελπίδας, σε σας προσβλέπουν και πολλοί που στάθηκαν απέναντί μας. Το μήνυμα της ελπίδας αφορά κι εκείνους. Το περιμένουν κι εκείνοι σιγά σιγά, να προσχωρήσουν, να γίνουμε ακόμη περισσότεροι».

Αναφερόμενος στα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στην έλλειψη ευκαιριών για όσους ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. «Γυρίστε και κοιτάξτε δίπλα σας πόσοι συνομήλικοί σας βλέπουν με βαθιά ανησυχία το μέλλον» είπε και πρόσθεσε: «Πόσοι αναλογίζονται ότι ακόμη κι αν τελειώσουν με άριστα, δεν θα έχουν τι να κάνουν τα πτυχία τους. Πόσοι δεν καταλαβαίνουν ότι, ακόμα κι αν συνεχίσουν σε μεταπτυχιακά, δεν θα βρουν να κάνουν τίποτα μετά. Πόσοι ψάχνουν δρόμο, για να φύγουν στο εξωτερικό, όχι με την προοπτική να γυρίσουν, αλλά να μείνουν εκεί». Για να υπογραμμίσει: «Τι σημασία έχει, λοιπόν, ποια παράταξη αυτοί θα ψηφίσουν; Έχουμε όλοι σήμερα την ίδια αγωνία. Εμείς λοιπόν προτείνουμε προοπτική για όλους, σχέδιο για όλη την Ελλάδα. Λύτρωση, ελπίδα για όλη την Ελλάδα, που θα το κάνουμε πραγματικότητα».

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης: «Να ξέρετε ότι από εσάς ξεκίνησα. Σε σας στηρίζομαι. Μαζί θα πάμε σε αυτό το ταξίδι το δύσκολο, αλλά το ελπιδοφόρο. Μαζί θα προχωρήσουμε στην καινούργια Ελλάδα, στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης και της ελπίδας». (Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις φοιτητικές εκλογές στον «Νέο Πολίτη» στη σελ. 25)


Σχολιάστε εδώ