Προσέλαβαν τομεάρχη εσόδων άτομο που κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες!

Προσελήφθη με μισθό 5.700 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ ως τομεάρχης εσόδων πρώην στέλεχος της εκκλησιαστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη», ο Βασίλης Μαχαίρας, λογιστής και οικονομικός διευθυντής της ΜΚΟ, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη στελέχη της ίδιας οργάνωσης κατηγορούνται για κατασπατάληση 9.505.200 ευρώ από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και από εράνους για σεισμοπλήκτους, τα οποία ουδέποτε διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Η αποκάλυψη της πρόσληψης του συγκεκριμένου προσώπου έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ από ομιλητή δημοσιογράφο, ο οποίος έθεσε το ερώτημα εάν ο νεοπροσληφθείς υπεύθυνος για τα έσοδα του Ταμείου των δημοσιογράφων είναι το ίδιο πρόσωπο με εκείνο που εμπλέκεται στη σκανδαλώδη ιστορία της ΜΚΟ, με οικονομικές ατασθαλίες, μέχρι και για αλλοίωση παραστατικών είσπραξης επιταγών.

Λίγο πριν από το τέλος της συνέλευσης οι πληροφορίες του δημοσιογράφου Δημ. Καρακώστα αποδείχθηκαν ακριβείς, προκαλώντας έκπληξη ακόμη και σε μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Βασίλης Μαχαίρας έχει διορισθεί επίσης και ως υπεύθυνος λογιστηρίου της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων ΟΑΤΥΕ, πρόεδρος της οποίας είναι επίσης η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου.

Από τη σύμβουλο Τζώρτζια Κοντράρου πήραμε την εξής επιστολή:

«Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ έχει να επιδείξει ένα ακόμη – ουκ έστι αριθμός- κατόρθωμα.

Προσλάβαμε για τομεάρχη εσόδων – βλέπε κυνηγητό των οφειλετών μας- πρώην στέλεχος της εκκλησιαστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ”Αλληλεγγύη”, ο οποίος ελέγχεται για διασπάθιση 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατέθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια, ακίνητα, και άλλα, ενώ προορίζονταν για ενίσχυση σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών και άλλων ευπαθών ομάδων.

Είναι γνωστή η αντίθεσή μου σχεδόν στο σύνολο των προτάσεων της Ελένης Σπανοπούλου, που θεωρώ ότι έπληξαν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Συστηματικά βρισκόμουνα απέναντι σε μια ομάδα του ΔΣ η οποία ουδέποτε αντέδρασε σε ύβρεις, προπηλακισμούς και προσβολές που δέχτηκα από την πρόεδρο, όταν επιχειρούσα να διατυπώσω την επιχειρηματολογία μου για να τεκμηριώσω τη θέση μου.

Ωστόσο, ουδέποτε υπαναχώρησα στις θέσεις μου για θέματα που αφορούσαν την πορεία του ΕΔΟΕΑΠ ή την προστασία των συμφερόντων των συναδέλφων μου.

Παρακολουθώντας τη γενική μας συνέλευση πληροφορήθηκα κι εγώ, μαζί με όλους τους συναδέλφους, τη δράση ενός στελέχους που προσλάβαμε με τις προσωπικές εγγυήσεις φερεγγυότητας που έδωσε στο ΔΣ η Ελένη Σπανοπούλου, η οποία και τον πρότεινε.

Τον παρουσίασε ως διακεκριμένο στέλεχος του Mega, βαθύ γνώστη των θεμάτων του αγγελιοσήμου.

Στο πλαίσιο της εντολής που έλαβα από τους συναδέλφους μου συνεργάστηκα, στον βαθμό που μου επιτρεπόταν από τις γνώσεις και τις θέσεις μου. Γι’ αυτό και δεν άσκησα χρέη ”δαιμόνιου ντετέκτιβ ή ρεπόρτερ” σχετικά με τις προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στην πρόσληψη του εν λόγω κυρίου αντέδρασα στο ύψος της αμοιβής του, που καθορίστηκε στο ποσό των 5.700 ευρώ, και μειοψήφησα, μη γνωρίζοντας, ωστόσο, και το who is who του εν λόγω υπαλλήλου. Η αντίθεσή μου στις διαχειριστικές ενέργειες της Ελένης Σπανοπούλου έχει αποδοθεί λανθασμένα σε προσωπική αντιπαράθεση. Και η αντίληψη αυτή, δυστυχώς, καλλιεργείται και από μέλη του ΔΣ που προσδοκούν εκλογικά οφέλη από αυτήν την πλασματική εικόνα που δίνουν στους συναδέλφους. Είναι κατά κανόνα αυτοί που έχουν συμφωνήσει με τις προτάσεις της προέδρου.

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελένη Σπανοπούλου μεθόδευσε την πρόσληψη υπαλλήλου ζητώντας από το συμβούλιο να εμπιστευθούμε την επιλογή της.

Επρόκειτο για φιλικό της πρόσωπο, πρώην στέλεχος της Siemens, στην πρόσληψη του οποίου αντέδρασα όταν τον πρότεινε για τεχνικό σύμβουλο του ΕΔΟΕΑΠ. Αργότερα τον προσέλαβε ως νυχτοφύλακα!

Κατά τη συζήτηση πρόσληψης νυχτοφύλακα απέφυγε επιμελώς να αναφέρει το όνομά του κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ενώ είχε και τη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για θέματα υπαλλήλων γενικού γραμματέα.

Ζήτησε να εμπιστευτούμε την επιλογή της και εγγυήθηκε για το πρόσωπο. Αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ο προταθείς για τεχνικός σύμβουλος πήρε τελικά τη θέση νυχτοφύλακα;

Συνάδελφοι, απολογούμαι. Αλλά και δικαιώνομαι για τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις που διατηρούσα πάντοτε στις προτάσεις της εν λόγω κυρίας.

Προσπάθησα με κάθε τρόπο να αποτρέψω τη λήψη αποφάσεων που θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο Ταμείο μας και ιδιαίτερα στην ασφάλισή μας μέσω του ροκανίσματος των αποθεματικών του για προσλήψεις.

Ήταν άλλωστε και η ευκαιρία της να αποδείξει ότι ήταν άξια της εμπιστοσύνης μας.

Το αποτέλεσμα το μάθαμε όλοι.

Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ελπίζω να μην ήταν σε γνώση κι άλλων μελών του συμβουλίου μας».


Σχολιάστε εδώ