Πατάνε πόδι και στη Θεσσαλονίκη

Ενορχηστρωτής αυτής της τουρκικής επέλασης είναι το τουρκικό προξενείο και ορισμένα ακραία στοιχεία της μειονότητας που προκλητικά πλέον φωνάζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι είναι «Τούρκοι» και πως «η Θράκη είναι τουρκική, αλλά υπό ελληνική κατοχή».

Το τραγικό και πάλι εδώ είναι η έλλειψη έστω και ελάχιστης αντίδρασης της κυβέρνησης, η οποία αποφεύγει να κάνει το παραμικρό για να ανακόψει αυτήν την τουρκική επέλαση. Και όπως λένε και διπλωμάτες, αλλά και κάτοικοι της Θράκης, αυτή ακριβώς η απόλυτα παθητική στάση της κυβέρνησης αποθρασύνει τελείως τους Τούρκους, που αλωνίζουν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο πλέον, ξεσηκώνοντας τη φιλήσυχη στην πλειοψηφία της μειονότητα. «Μια χούφτα ανθρώπων του προξενείου και μια παρέα αμετανόητων εξτρεμιστών κάνουν ό,τι θέλουν και απειλούν να βάλουν φωτιά και να διαταράξουν την ειρηνική και αρμονική συμβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών», επεσήμαιναν βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατάγονται από τη Θράκη.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε κάποια στοιχεία από αυτήν την «πολιτιστική αλυτρωτική επέλαση» των Τούρκων στη Θράκη.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται στην Κομοτηνή η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού, προκειμένου να παραβρεθεί στον «6ο Διαγωνισμό Καλής Ανάγνωσης του Κορανίου» που διοργανώνει στο Κικίδιο ο… εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ! Δηλαδή, η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού παρερυρίσκεται και νομιμοποιεί τον ψευτομουφτή, τη στιγμή που το ελληνικό κράτος έχει άλλον τρόπο ορισμού μουφτήδων. Η κυρία Εμινέ θα συνοδεύεται μάλιστα από τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και διαπραγματευτή με την ΕΕ στις ενταξιακές συνομιλίες Εγκεμέν Μπαγίς και από τον υποψήφιο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Αδριανούπολη Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Η περιοδεία της συζύγου του τούρκου πρωθυπουργού θα έχει και συνέχεια με προφανή συμβολισμό: Μαζί με τη συνοδεία της, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή περιτομής των εγγονών του μακαρίτη Σαδίκ Αχμέτ, Σαδικχάν και Μεχμετάν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν και το Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή, που είναι ο «εγκέφαλος» του αλυτρωτισμού και της αναμόχλευσης.

Οι προκλήσεις όμως έχουν και συνέχεια, καθώς την Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, η Τουρκία είχε εορταστικό πρόγραμμα καθότι την ίδια ημερομηνία η φίλη και γείτων χώρα τιμά την έναρξη από τον Κεμάλ Ατατούρκ του «αγώνα» του κατά των Ελλήνων, ο οποίος κατέληξε στις γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Παράλληλα ο «Σύλλογος Κλασικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης», διοργάνωσε… κονβόι με προορισμό το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσει τη μνήμη του. Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι διαφωτιστική: «Τα κλασικά αυτοκίνητα πάνε στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ μας – Μέλη του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης (iKOD) επʼ ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ατατούρκ και γιορτής του Αθλητισμού στις 19 Μαΐου, θα επισκεφτούν το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος που στην πρώτη χρονιά από την ίδρυση του, τα μέλη του επισκέφτηκαν το μαυσωλείο όπου αναπαύεται αιώνια ο Ατατούρκ μας, φέτος με τη στήριξη του Mobil-1 θα επισκεφτούν το σπίτι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ήρθε στον κόσμο ο ηγέτης και ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και το οποίο τώρα είναι μουσείο.»

Υπάρχουν και καλύτερα. Η Ομοσπονδία Στίβου της Τουρκίας, στο πλαίσιο των «23ων Αγώνων Στίβου Ειρήνης και Μνημόνευσης του Ατατούρκ», διοργάνωσε προ ημερών προεόρτια τελετή μεταφοράς χώματος από τον κήπο του σπιτιού του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, στην Τουρκία. Το χώμα μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Ιψάλων, όπου παραδόθηκε σε αντιπροσωπεία στην άλλη πλευρά των συνόρων. Στην τελετή συμμετείχαν όλοι οι γνωστοί παράγοντες της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.

Αυτά είναι ελάχιστα μόνο και ενδεικτικά της τουρκικής επέλασης και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της νομιμότητας, μπορεί να κάνει κάτι για να διασωθεί η Θράκη ή θα την εγκαταλείψει στο έλεος των οργανωμένων ομάδων του τουρκικού αλυτρωτισμού στο προξενείο και στην προπαγάνδα της Άγκυρας.


Σχολιάστε εδώ