Ξάφνιασε η Μαγιάση

Με βαριές αιχμές και με πολλά υπονοούμενα η Έννυ Μαγιάση με δήλωσή της γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, που θα γίνουν στις 25 και 26 Μαΐου για ανάδειξη νέας διοίκησης.

Η ανακοίνωση της αποχής τής μέχρι σήμερα β’ αντιπροέδρου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ξάφνιασε, γιατί ήταν γνωστό ότι μέχρι πριν από λίγες βδομάδες η Μαγιάση προσπαθούσε να συνταιριάξει τα της παράταξής της, που θυμίζει «πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους», με άγνωστες τις βουλές του επικεφαλής της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου, που αποσύρθηκε από υποψήφιος.

Αυτό που εκτιμάται είναι ότι οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να φέρουν την ηρεμία στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά θα οδηγήσουν σε μεγάλες ανακατατάξεις και ανατροπές…

Και ήδη διάχυτη στην ατμόσφαιρα είναι αυτή η γεύση…

Κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον η κατάσταση που σέρνεται τα τελευταία χρόνια μπορεί ν’ αλλάξει μόνο αν σηκωθούν από τον καναπέ και διεκδικήσουν τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ νέα πρόσωπα…

Στη δήλωσή της η Έννυ Μαγιάση σημειώνει:

«Συνάδελφοι,

Το ήθος, οι αρχές, το αίσθημα της ευθύνης και η αξιοπρέπεια δεν γνωρίζουν ούτε ιδιότητα, ούτε θέσεις ή αξιώματα. Και όταν η μέχρι σήμερα πορεία σου καθορίζεται βάσει αυτών, οι αποφάσεις σου πρέπει να είναι διαυγείς, όσο δύσκολες κι αν είναι.

Στους δύσκολους και κρίσιμους αυτούς καιρούς, οι μοναδικές μάχες που πρέπει να δίνονται είναι αυτές για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Μάχες και αγώνες που μπορούν να δοθούν από παντού, με ποικίλους τρόπους και με διαφορετικές μορφές.

Κατόπιν όλων αυτών, σας ενημερώνω -όπως έχω υποχρέωση άλλωστε- πως δεν θα είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα γίνουν στις 25 και 26 Μαΐου.

Πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, πέρα από διαφωνίες και τριβές κάθε λογής, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το Σωματείο μας χρειάζεται ενότητα και κυρίως αγώνα, για να υπερασπίσει τη συνδικαλιστική αλλά και φυσική του οντότητα.

Αυτήν την ώρα επιλέγω τον πιο δύσκολο δρόμο, που όμως δεν είναι αδιάβατος».


Σχολιάστε εδώ