Με παραίτηση απείλησαν η πρόεδρος του ΟΕΕ και η υφυπ. Εργασίας Ά. Νταλάρα

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η κ. Τσιμπίδα ζήτησε από τους συνδικαλιστές και τα μέλη του ΔΣ του ΟΕΕ να δείξουν την κατάλληλη ευαισθητοποίηση σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και να αποποιηθούν τα προνόμια κοινωνικού τουρισμού που απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια, ώστε μέχρι ο ΟΕΕ να συγχωνευτεί με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να εμφανίσει πλήρη εξυγίανση. Παρ’ όλα αυτά, και ύστερα από πολύ παρασκήνιο, η πρόταση δεν πέρασε όταν ήρθε προς έγκριση στο ΔΣ και αντ’ αυτού προτάθηκε να εξακολουθήσουν να παίρνουν τα μέλη του ΔΣ τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού όπως όλοι οι άλλοι δικαιούχοι, μειωμένα όμως κατά 30%. Κατόπιν αυτού, η κ. Τσιμπίδα απείλησε με παραίτηση.

Το θέμα έφτασε στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση, αντίθετα στην επιστολή της μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ήθος και το ύφος της προέδρου του ΟΕΕ, η οποία έχει προσπαθήσει να νοικοκυρέψει τον οργανισμό του οποίου προΐσταται και ενδέχεται μάλιστα να αναβαθμιστεί.

Με παραίτηση απείλησε, εξάλλου, και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, τελικά όμως και αυτή η κρίση αποσοβήθηκε. Η υπόθεση, έτσι, παραμένει στάσιμη, μέχρι να ξανασυνεδριάσει το ΔΣ για να δούμε τι θα γίνει.


Σχολιάστε εδώ