Κρίσιμες εκλογές σε κρίσιμη περίοδο για τα ΜΜΕ

Στις εκλογές, που πραγματοποιούνται και για την εκλογή νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ, νέων μελών στα δύο Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, καθώς και αντιπροσώπων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, κατέρχονται τρία νέα ψηφοδέλτια, που προέκυψαν από την αποχώρηση της ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη «Συσπείρωση» και από τη διάσπαση της «Μαχόμενης Αριστεράς». Η Νανά Νταουντάκη ηγείται του νέου ψηφοδελτίου «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι», στο οποίο μετέχουν πολλοί άνεργοι δημοσιογράφοι, ενώ ο Παναγιώτης Ράμμος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που πρόσκειται στο ΚΚΕ.
Το τρίτο νέο ψηφοδέλτιο είναι της «Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης», στο οποίο μετέχουν οι περισσότερο αναγνωρίσιμοι από την τηλεόραση δημοσιογράφοι και αυτοί που αποχώρησαν από τη «Συσπείρωση» επειδή διαφωνούσαν με την πρόσφατη απεργιακή τακτική έναντι των εργοδοτών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τρεις από τις παρατάξεις μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν δημοσιεύσει διακήρυξη αρχών και θέσεων.
Τα άλλα ψηφοδέλτια είναι των «Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία», χωρίς τους Π. Σόμπολο, Έ. Μαγιάση και Γ. Βλαβιανό. Από τους παλιούς μετέχει μόνο ο Χρ. Κυρίτσης και ο Χρήστος Αξελός, γνωστός για την πολύχρονη προσφορά και την αποτελεσματικότητά του, και η παράταξη κατεβαίνει χωρίς επικεφαλής. Ακόμη, η παράταξη «Δημοσιογραφική Ενότητα», με επικεφαλής τον Δ. Κουμπιά, η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» με τον Δ. Τσαλαπάτη, η «Συσπείρωση», η οποία κατεβάζει το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο, και η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», στην οποία μετέχουν το Αριστερό ΜΜΕτωπο, οι Financial Crimes και o Σπάρτακος, που στις προηγούμενες εκλογές έχασε την έδρα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για μερικές μόνο ψήφους.
Για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ οι υποψήφιοι είναι επίσης πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι στις προηγούμενες εκλογές. Είναι οι Θόδωρος Βαρικός, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Δάρας, Ελένη Δελβινιώτη, Αργύρης Δεμερτζής, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Νίκος Ιγγλέσης, Φώτης
Ιγνατίου, Τζώρτζια Κοντράρου, Γιώργος Μουσγάς, Βάσω Νικολούλια, Κώστας Ντελέζος, Ελένη Σπανοπούλου, Τάσος Σταματόπουλος, Ελένη Τραΐου, Πάνος Τσίρος και Παναγιώτης Τσούτσιας.


Σχολιάστε εδώ