Κάποιοι κερδοσκόπησαν με τα CDS!

«ΦΩΤΙΕΣ» άναψαν στο πολιτικό σκηνικό οι πρωτοφανείς καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι ο πρωθυπουργός είναι «έμμισθος broker των διεθνών κερδοσκόπων», προκαλώντας αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντρίκος εμπλέκεται στην πώληση CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009. Στο Μαξίμου επικράτησε πανικός, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεώρησαν ότι αν η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» περνούσε στην κοινωνία, το πολιτικό κόστος θα ήταν τεράστιο. Κατ’ εντολή του κ. Παπανδρέου βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μίλησε για «αθλιότητες», αλλά για την ταμπακέρα ούτε λέξη. Αντίθετα, ο αδελφός του Αντρίκος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Καμμένου, οπότε η υπόθεση αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν και εφόσον φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Το θέμα πυροδότησε ένταση και στη Βουλή, όπου ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τις σοβαρές καταγγελίες του. Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το 2009 ο Γ. Παπανδρέου επέτρεψε την πώληση ασφαλίστρων υψηλού κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Στρος-Καν. Μέρος των κερδών πήγε στην εταιρεία Informed Judgement Partners όπου προήδρευε ο Θεόδωρος Μαργέλλος, γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, αντιπρόεδρος ήταν η Μιράντα Ξαφά, μέλος του ΔΝΤ, και μέλος ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος συμμετέχει και στο ΔΣ ΜΚΟ υπό τον αδελφό του πρωθυπουργού Αντρίκο… Ο βουλευτής ζήτησε να παρέμβει η Εισαγγελία αν κάποιοι κερδοσκοπούν και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ορισμένοι που έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα σπρεντ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανήλθε, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία συγκλονιστική. Είπε ότι έπρεπε να έρθει το θέμα στη Βουλή, ώστε να εξαντληθεί και να μη φουσκώσει, και συνέστησε στον πρωθυπουργό να προσέχει τα αδέλφια του…

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για εκστρατεία λάσπης και χαρακτήρισε «μείζον» θέμα για τον Αντώνη Σαμαρά το να κρατήσει τον Πάνο Καμμένο στις τάξεις της ΝΔ, θεωρώντας ότι αν το κάνει, αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για την κατάπτωση στην οποία οδηγεί τη χώρα ο βουλευτής του.

Το μείζον θέμα προκύπτει από την απάντηση του υπουργού, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και μίλησε για βαρύτατο αντικοινοβουλευτικό ολίσθημα που προκύπτει από τις υποδείξεις του υπουργού. Εν κατακλείδι, συμφώνησαν όλοι ότι το θέμα είναι σημαντικό και ότι ο κ. Καμμένος έχει υποχρέωση να αποδείξει όσα είπε και θα κριθεί…


Σχολιάστε εδώ