επί του πιεστηρίου

Ξεχάστε και τα 12 μίλια…

Ευτυχώς που χάρη στα WikiLeaks μαθαίνουμε και κανένα νέο. Το τι γίνεται στη χώρα μας. Τι απεργάζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πίσω από τις πλάτες μας, με τη μυστική διπλωματία που κάνει με τον φίλο του Ταγίπ. Ευτυχώς που μιλάνε οι Τούρκοι.

Έτσι λοιπόν στα απόρρητα που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής», που έχει πάρει τα δικαιώματα (γύρευε έναντι ποιας αμοιβής), μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε να παζαρέψει την επέκταση στα 12 μίλια, που είναι δικαίωμά μας. Δηλαδή να μας… επιτρέψει η Άγκυρα να πάμε 1-2 μίλια παραπάνω από τα 6 και βέβαια σε καμιά περίπτωση στα 12!

Άλλο ένα αναφαίρετο δικαίωμα όχι απλώς το απεμπολούμε –που δεν δέχθηκε να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση, γιʼ αυτό και ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Καραμανλή ότι επί των ημερών του «είχε ατονήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος»– αλλά και το παραδίδουμε να το διαχειριστεί η Τουρκία…

Συγχαρητήρια…

Επέμβαση, ρε παιδιά, Αμερικανοί, Άγγλοι και Γάλλοι, Γερμανοί και Σία, δεν θα κάνετε στη Συρία. Εκεί δεν σκοτώνει το καθεστώς του Άσαντ τους αντιπάλους του; Μόνο στη Λιβύη σάς έπιασε η λύπη για τους αντικαθεστωτικούς; Στην Υεμένη, όπου κι εκεί γίνεται αιματοχυσία, γιατί δεν επεμβαίνετε; Τα συμφέροντά σας προφανώς δεν κινδυνεύουν. Αλλά και εκείνος ο υπερευαίσθητος προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο ΟΗΕ πού είναι; Κοιμάται; Ο κόσμος όλος βλέπει και συγκρίνει… Και καταλαβαίνει. Ότι το δίκαιο είναι πάντα του ισχυρού…

Στην Κύπρο βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κατάσταση που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο ανησυχούν για την Ελλάδα, μας έλεγε πρώην υπουργός που βρέθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία.

Και η ανησυχία είναι εύλογη, γιατί στην Ελλάδα στηρίζουν πολλά, στον αγώνα για μια δίκαιη λύση.


Σχολιάστε εδώ