ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ ΚΚΕ

Η Α. Παπαρήγα δήλωσε ήδη ότι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς είπε ότι δέχεται να υπηρετήσει τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων, αναφέροντας απλώς ότι έχει μια άλλη διαχειριστική πρόταση. Κατά το ΚΚΕ, παρά την επί της ουσίας σύμπλευση των δύο κομμάτων, διατηρούνται κάποιες τακτικές κινήσεις ανάμεσά τους, αφού ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται το εξής: «Θα τον πείσω (τον Α. Σαμαρά) για συναίνεση προεκλογικά ή με συμφέρει να κάνω εκλογές, να έρθω πρώτος και μετά να του ζητήσω συναίνεση, μετεκλογικά, προκειμένου αυτή να γίνει υπό την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ; Αντίστοιχα σκέφτεται και ο Α. Σαμαράς», ήταν η θέση της Α. Παπαρήγα στα όσα το τελευταίο διάστημα βγήκαν στην επικαιρότητα σχετικά με την απαίτηση της «τρόικας» για συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων πάνω στην πολιτική που απορρέει από το Μνημόνιο.

Στον Περισσό όμως τονίζουν ότι οι βιομήχανοι και γενικά η άρχουσα τάξη της χώρας δεν νοιάζονται για τους προσωπικούς ή τους κομματικούς ανταγωνισμούς των δύο μεγάλων κομμάτων και γιʼ αυτό επιτάσσουν «συναίνεση τώρα», αφού θέλουν να επιτεθούν πιο άγρια κατά των εργαζομένων. Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους συμφέρει η συναίνεση ύστερα από εκλογές και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι πρόθυμοι για συναίνεση στην ακολουθούμενη πολιτική δεν είναι μόνο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά είναι πολύ περισσότεροι. Αναφέρονται στην Ντ. Μπακογιάννη, που το έχει ήδη δηλώσει, στον Γ. Καρατζαφέρη, που έχει πει ότι θέματα αρχής δεν τον χωρίζουν, και στον Φ. Κουβέλη, που δεν το αποκλείει. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι σε μια τέτοια προοπτική θα κινηθεί στη λογική της Κεντροαριστεράς-Κεντροδεξιάς, επιδιώκοντας να διεκδικήσει κάποιον ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι, όποτε κι αν γίνουν βουλευτικές εκλογές, ο λαός με την ψήφο του και τις επιλογές του θα έχει ευθύνη για το τι θα ακολουθήσει και υπενθυμίζουν ότι, ενώ το 2007 το ΚΚΕ ενισχύθηκε εκλογικά, το 2009 υποχώρησε και έγινε «ένα βήμα πίσω», όπως και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όπου η συντριπτική πλειοψηφία μοιράστηκε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Εάν είχες πέντε περιφερειάρχες και εκατό κομμουνιστές δημάρχους, αυτό θα ήταν ζημιά για το κίνημα; Δεν λέω ότι αυτοί θα ματαίωναν τα μέτρα, αλλά από καλύτερες θέσεις θα πάλευε ο λαός», ήταν η αποστροφή της Α. Παπαρήγα, η οποία προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ότι εάν στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν γίνουν αυτές– δεν κάνουν ένα θεαματικό βήμα προς τα εμπρός, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Στο ΚΚΕ είναι σίγουροι ότι οι εκλογές –τώρα ή αργότερα– θα γίνουν κάτω από φοβερούς εκβιασμούς, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και αρκετές προβοκάτσιες προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο λαός και να μην απεγκλωβιστεί από το δικομματικό σύστημα.

Σχέδιο εγκλωβισμού του λαού βλέπουν στο ΚΚΕ και στις συζητήσεις που έχουν ανοίξει μεγάλα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης και άλλα συμφέροντα σχετικά με τον σχηματισμό «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» που θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο. Υπογραμμίζουν το αυτονόητο, ότι οι όποιες προσωπικότητες είναι πολιτικά πρόσωπα, και λένε ότι «συνήθως αυτοί που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα είναι τυχοδιώκτες». Ξεκαθαρίζουν δε ότι η όποια «κυβέρνηση προσωπικοτήτων» δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθήσει να περάσει την πολιτική του Μνημονίου με καλύτερο τρόπο από μια μονοκομματική κυβέρνηση όπως η σημερινή.


Σχολιάστε εδώ