Στον τελικό με το σπαθί μας…

Ο Λούκας με την καθαρή φωνή και το πάθος του ξεσήκωσε το στάδιο Αρένα του Ντίσελντορφ στη Γερμανία και έκανε χιλιάδες θεατές να σηκωθούν ψηλά και να κοιτάξουν τον χορό μας. Μαζί με την Ελλάδα στον τελικό πέρασαν η Σερβία, η Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Ρωσία και η Ισλανδία.
Ο πρώτος ημιτελικός του Ντίσελντορφ τα είχε όλα. Πανέμορφα βίντεο απ’ όλη τη χώρα που φιλοξενεί τον διαγωνισμό, σούπερ σκηνή, εξαιρετικό φωτισμό, εναλλαγές πλάνων, φωτιές, καπνό, χορευτικά, ακροβατικά και πολλούς eurofan να κραυγάζουν στις κερκίδες. Η μετάδοση ωστόσο της διοργάνωσης είχε αρκετά ηχητικά προβλήματα, που όμως δεν οφείλονταν στην ΕΡΤ αλλά στο οπτικοακουστικό προϊόν που ερχόταν από την ΕBU. Μετρημένη με καθαρή φωνή και χιούμορ όσο θα έπρεπε ήταν η σχολιάστρια του διαγωνισμού Μαρία Κοζάκου. Μπράβο στην ΕΡΤ για την επιλογή της.
Ο Λούκας Γιώρκας σε δηλώσεις που έκανε μετά τον πρώτο ημιτελικό είπε: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που η Ελλάδα δεν στέλνει στη Eurovision ένα δυναμικό, ποπ κομμάτι. Αυτή ήταν απ’ την αρχή η επιλογή μας να αναμείξουμε τη χιπ χοπ με την ελληνική φολκλορική μουσική. Το τραγούδι έχει ένα παγκόσμιο μήνυμα: Να μπορείς να επιβιώνεις στις δυσκολίες της ζωής και να βρίσκεις τη δύναμη να στέκεσαι και πάλι στα πόδια σου. Κατά κάποιον τρόπο αντανακλά την οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η οποία τώρα χρειάζεται να σηκωθεί και πάλι ψηλά». Ο τραγουδιστής Stereo Mike, απ’ τη μεριά του, είπε: «Ανατρίχιασα όταν πρωτοάκουσα τη μουσική. Συγκινήθηκα πάρα πολύ. Είμαι Έλληνας του εξωτερικού, ζω στο Λονδίνο κι αυτό το κομμάτι έχει μέσα του την ανάμνηση της Ελλάδας».
Όπως διαπιστώσαμε από τον πρώτο ημιτελικό, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος πρόσθεσε τέσσερις χορευτές που χορεύουν ζεϊμπέκικο, αφαίρεσε το τραπέζι πάνω στο οποίο χόρευε ο Stereo Mike, ενώ στην οθόνη της Αρένας έβαλε αρχαίους ελληνικούς κίονες σε μπλε και μαύρο φόντο και συμπλήρωσε το σκηνικό με φωτιές. Οι ξένοι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία της Ελλάδας, η οποία εμφανίστηκε στη 19η θέση στον πρώτο ημιτελικό και έγραψαν: «Η παρουσίαση του κομματιού είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τόσο ο Λούκας όσο και ο Stereo Mike φωνητικά ήταν τόσο δυνατοί που έμοιαζαν να ακούγονται από cd».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη 19η θέση είχε εμφανιστεί και η Καλομοίρα στον ημιτελικό του 2008 και είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στη Eurovision. Ως γνωστόν η διεξαγωγή του τελικού της Eurovision έγινε χθες το βράδυ, όταν πριν από αρκετές ώρες εκτυπώναμε οι κυριακάτικες εφημερίδες.


Σχολιάστε εδώ