«Πλιάτσικο» με τα κατασχεμένα είδη!

Χοντρό πλιάτσικο με τα κατασχεθέντα είδη των παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών γίνεται στον Δήμο Αθηναίων. Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των εργαζομένων στον δήμο ότι πολλά προϊόντα, από τις εφόδους της Δημοτικής Αστυνομίας και των άλλων αρμοδίων οργάνων, αντί να καταστραφούν και να πεταχτούν στη χωματερή των Άνω Λοσίων καταλήγουν στα χέρια διαφόρων επιτηδείων.
Στο κόλπο είναι φυσικά δημοτικοί υπάλληλοι που πουλούν τα «λάφυρά» τους σε διαφόρους έλληνες και αλλογενείς επιχειρηματίες, με το αζημίωτο πάντοτε. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι εργαζόμενοι που κάνουν τα «στραβά μάτια» όχι από συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά γιατί έχουν μερτικό (τίποτε τσάντες, γυαλιά ηλίου, ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) από το «εμπόρευμα».
Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα κατασχεμένα προϊόντα επιστρέφουν στους… ιδιοκτήτες τους, διά της πλαγίας οδού.
Υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε το κοντέινερ να κλειδώνεται και το περιεχόμενό του να αδειάζεται κατευθείαν στη χωματερή, αφού πρώτα καταστραφούν όλα τα είδη. Αυτό, φυσικά, δεν γίνεται. Απλώς για τα «μάτια του κόσμου» σπάνε κανένα ρολόι μαϊμού ή κάποιο ξυπνητήρι, άντε να σκίσουν και καμία τσάντα. Τα υπόλοιπα επιστρέφουν στην αγορά, έτοιμα προς πώληση. Βέβαια αυτή η κομπίνα θα μπορούσε να σταματήσει όχι μόνο με την καταστροφή όλων των κατασχεθέντων, αλλά με την καταγραφή τους.
Σήμερα καταγράφονται στα δελτία απογραφής μόνο τα ηλεκτρονικά είδη, ενώ για τα άλλα υπάρχει η δικαιολογία ότι είναι τόσα πολλά που η διαδικασία απαιτεί πολλούς εργαζόμενους και χαμένες εργατοώρες.
Το κακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσπαθούν να εξαγοράσουν τη σιωπή των συναδέλφων τους, που γνωρίζουν το θέμα, με «δωράκια», όπως μια βαλίτσα Made in China, φτηνές απομιμήσεις αθλητικών μαρκών κ.ά. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθούν να τους κάνουν συνενόχους, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση ν’ αποκαλυφθούν. Σε άλλους δήμους, όμως, και καταγραφή γίνεται και καταστροφή των αντικειμένων σε δημόσια θέα.


Σχολιάστε εδώ