Πιέσεις Ντόρας προς βουλευτές ΝΔ να προσχωρήσουν στο κόμμα της
Βαθύς προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς φαίνεται ότι παραμένει στάσιμο το όνειρο να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις μέσα από την ενδυνάμωση του κόμματός της, αποσπώντας αφενός βουλευτές από τον Αντώνη Σαμαρά και δημιουργώντας αφετέρου πόλο έλξης στην κοινωνία.
Σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις που γίνονται στη Δημοκρατική Συμμαχία διαπιστώνεται έλλειμμα πολιτικών κινήσεων που θα προκαλούσαν ενδιαφέρον και δυναμική στην κοινωνία, ενώ στον τομέα των βουλευτών που βολιδοσκοπεί η ίδια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανεξαρτητοποίησης και να μεταπηδήσουν στο δικό της κόμμα, φαίνεται ότι δεν έχει δημιουργηθεί η εμπιστοσύνη που θα ήθελαν οι ενδιαφερόμενοι.
Οι προτάσεις που γίνονται, οι πιέσεις που ασκούνται, το «ψήσιμο» στους Νεοδημοκράτες δεν πιάνουν τόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη απηύθυνε πρόσκληση τελευταία στον πρώην υπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, αλλά εισέπραξε αρνητική αντίδραση: «Είμαι κοντά σου, αλλά για να έρθω στο κόμμα πρέπει πρώτα να έρθει και ο Κυριάκος», φέρεται να της απάντησε.
Ανάλογες πιέσεις ασκήθηκαν και σε βουλευτές, όπως στον κ. Γρ. Αποστολάκο, τον Σ. Κεδίκογλου, ακόμη και στη φίλη της οικογένειας Έλσα Παπαδημητρίου.
Όλοι τους αρνήθηκαν ευγενικά, δηλώνοντας έμμεσα ότι δεν έχουν πειστεί για την ευόδωση του εγχειρήματος, ενώ εκφράζουν επιφυλάξεις και για το γεγονός ότι ο αδερφός της κ. Μπακογιάννη παραμένει βουλευτής της ΝΔ και δεν έχει εκδηλώσει τάσεις αποχώρησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο αδερφός της δεν έχει πειστεί να πάει στο κόμμα της, πώς να πάμε εμείς; δηλώνουν.
Οι πιέσεις προς βουλευτές και στελέχη δεν ασκούνται μόνο για να δείξει η κ. Μπακογιάννη ότι το κόμμα της έχει δυναμική και «ρεύμα», αλλά και για να φανεί πολύ περισσότερο ότι δεν έχει ελπίδα και προοπτική η ΝΔ.
Όμως και για έναν ακόμη λόγο: Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναζητεί τον χρυσό αριθμό δέκα βουλευτών ώστε να δημιουργήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκτώντας τα σχετικά «προνόμια»: κρατική χρηματοδότηση, παρουσία οργανωμένου κόμματος στη Βουλή, δυνατότητα να μιλάει σε επίπεδο αρχηγών.
Αντʼ αυτών δεν κινείται τίποτα, με συνέπεια να υπάρχει βαθύτατος προβληματισμός, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος αν οι εκλογές δεν γίνουν τώρα.
Ο φόβος που υπάρχει είναι να εξανεμιστούν και οι τελευταίες ελπίδες της Δημοκρατικής Συμμαχίας.