Πάταγος από την αποκάλυψη του «Π»

Ήταν τόσο καλά… στημένη η υπόθεση, που ακόμα και οι βουλευτές που ψήφισαν την τροπολογία, η οποία προστέθηκε την τελευταία στιγμή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής (σ.σ. αυτό κι αν αποτελεί ειρωνεία!), δεν είχαν καταλάβει τι ψήφισαν!
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, πάντως, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» και «ορκίζονται» ότι όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, παρόμοιο άρθρο δεν υπήρχε! Και διερωτώνται πώς παρεισέφρυσε τέτοιας σημασίας άρθρο, που ουσιαστικά βάζει φρένο σε φορολογικούς ελέγχους, καταργεί τυχόν εκκρεμείς δίκες και βάζει «ταφόπλακα» σε βεβαιωμένα χρέη που είχαν καταλογιστεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ σε εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τις οποίες είχε αμφισβητηθεί ο μη κερδοσκοπικός τους χαρακτήρας.
Η ΝΔ καταγγέλλει
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει:
«Απαραίτητη προϋπόθεση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.
Και τη συνείδηση αυτή οφείλει, πρώτα και πάνω απʼ όλα, να δείχνει με το παράδειγμά της, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Αντί αυτών, παρακολουθούμε πρακτικές προκλητικών διευκολύνσεων, όπως αυτή της Express Service, αδικαιολόγητων μειώσεων προστίμων, όπως αυτή της Unisystem, καθώς επίσης και διατάξεις άρθρων διαγραφής προστίμων των Νομικών Προσώπων Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα».
Επίσης ο κ. Βρούτσης, με αφορμή το δημοσίευμα του «Π», κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μη κερδοσκοπικών εταιρειών για τις οποίες έγινε το… ρουσφέτι! Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση αναφέρεται:
«Επειδή, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επειδή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται σκιές.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
• Πόσα και ποια είναι τα Νομικά Πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που υπέβαλαν αιτήσεις για διαγραφή των χρεών τους;
• Ποια είναι αναλυτικά τα ποσά –για καθένα από αυτά– που διέγραψαν οι αρμόδιες ΔΟΥ και τι αφορούσαν;».


Σχολιάστε εδώ